Saltar apartados

Més d'un centenar de persones participen a la UA en el "V Taller sobre operacions conjuntes internacionals" de la Guàrdia Civil

Alacant. Divendres, 1 de juny de 2018

El rector de la Universitat d'Alacant ha clausurat aquest divendres el "V Taller sobre les operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració el Mediterrani", que ha tingut lloc a la sals graus "Ramón Martín Mateo" de la Facultat de Dret. El taller ha sigut organitzat per la Guàrdia Civil, l'Institut Universitari d'Investigació sobre Seguretat Interior de la UNED i Casa Mediterráneo.

En les jornades s'han tractat qüestions d'actualitat en la cooperació internacional de les forces i cossos de seguretat com són el tràfic de drogues, el tràfic i la tracta d'éssers humans o el terrorisme. Entre d'altres, s'ha tractat el "fenomen de la immigració per mar, un repte per als serveis de cerca i salvament marítim", la "lluita contra la immigració irregular" o la participació de el "Servei aeri de la Guàrdia Civil en operacions conjuntes amb l'Agència de Fronteres" i també s'ha analitzat quins són els principals reptes en el Mediterrani.

Palomar ha destacat "el treball conjunt d'acadèmics i professionals a l'hora d'analitzar tant els antecedents històrics, culturals i polítics, com l'actualitat d'una de les zones de més ebullició". El rector ha insistit en la necessitat de seguir conjuminant sinergies institucionals "per a racionalitzar recursos, ampliar horitzons i oferir una major i més completa visió de la realitat social tant nacional com internacional".

L'acte ha tingut també les intervencions del tinent coronel Francisco Rodríguez Lorenzo, cap d'operacions de la Guàrdia Civil d'Alacant i la directora de l'Institut Universitari d'Investigació sobre Seguretat Interior de la Universitat d'Alacant, Fanny Castro-Rial Garronen i la presència del tinent coronel Antonio Miguel Doblas Jiménez, cap del Centre de Coordinació per a la Vigilància Marítima de Costes i Fronteres de la Guàrdia Civil, que ha sigut l'encarregat de coordinar la Jornada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464