Saltar apartados

144 doctorands de la Universitat d'Alacant presenten les seues investigacions a la Seu de la Nucia

 

Doctorands_LaNucia1 Doctorands_LaNucia2

 

La Nucia. divendres, 15 de juny de 2018

L’Escola de Doctorat de la Universitat d’Alacant (EDUA) fa avui la II Jornada d’Investigació Doctoral a la Seu Universitària de la Nucia. Una trobada en què es presenten els resultats de la investigació duta a terme per 144 investigadors de la Universitat d’Alacant, tant doctorands, com doctors. Durant la jornada, també es donaran a conèixer els avanços de les últimes línies de investigació que s’estan desenvolupant en els diferents programes de doctorat al teixit empresarial de la comarca, a través d’AECNU i JOVEMPA Marina Baixa.

En l’obertura d’aquesta II Jornada de Investigació Doctoral a la Seu Universitària de la Nucia organitzada per l’Escola de Doctorat de la Universitat d’Alacant, han participat Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació de la UA, Ángeles Sirvent, directora de l’Escola de de Doctorat de la UA (EDUA), Vicent Martines, director de la Seu Universitària de la Nucia i Pedro Lloret, primer tinent alcalde de la Nucia. Aquesta Jornada d’Investigació s’ha desenvolupat a l’Auditori de la Mediterrània i Seu Universitària de la Nucia.

“En aquesta important Jornada d’Investigació hem portat a la Nucia tant a doctorands que estan fent la tesi com doctors que la van finalitzar l’any passat. Perquè uns presenten les seues investigacions i els altres les conclusions de les tesis doctorals. L’objectiu és aconseguir que els estudiants siguen capaços de comunicar la ciència a la societat, és a dir, els doctors i els doctorands a més de bons investigadors han de ser bons comunicadors perquè arribe la innovació a la societat. Hem triat la Seu de la Nucia pel gran suport que l’Ajuntament dóna a totes les iniciatives de la UA” va afirmar Enrique Herrero, vicerector de la UA.

 

Gran èxit

L’alta resposta d’aquesta convocatòria, amb més de 144 inscripcions, ha obligat a haver d’organitzar cinc sales paral·leles a la Seu Universitària de La Nucia, per a donar cabuda a les més de 60 comunicacions que es presentaran en les diferents sessions temàtiques. Igualment quedaran exposats al llarg de la jornada més de 30 pòsters posant en relleu recerques puntuals dels diferents àmbits del coneixement.

Aquestes jornada va tenir una conferència inaugural “¿Es tu tesis una tesis?, a càrrec del doctor Manuel Desantes, catedràtic de Dret Internacional Públic de la UA.

La directora de l’Escola de Doctorat, Ángeles Sirvent, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’èxit de la iniciativa ja que, assegura que, “és molt important que des de la Universitat fem conèixer el potencial enorme que deriva de la nostra investigació”.

 

Transferència a la societat

La Jornada dedica una de les sessions al doctorat industrial, en la qual han intervingut representants tant de la UA com de empreses diferents que han pres part en el desenvolupament de les investigacions que s’han dut a terme. D’aquesta manera es completa un dels objectius de l’equip que dirigeix la doctora Ángeles Sirvent, que se centra en la “transferència de coneixement i l’acostament de la investigació al teixit empresarial de la comarca de la Marina Baixa”, i així estableix ponts per a dinamitzar els doctorats industrials en les diferents comarques alacantines. En aquest apartat, ha tingut la col·laboració d’AECNU (Associació d’Empresaris i Comerciants de la Nucia) i JOVEMPA Marina Baixa. Les dues associacions van estar representades en la “Taula Redona sobre l’Experiència de Doctorats en Empreses” d’aquesta II Jornada de Investigació Doctoral a la Seu Universitària de la Nucia.

“La investigació i la difusió de la transferència de coneixement a la societat són dos objectius fundacionals claus tant de la Universitat d’Alacant com de la Seu Universitària de la Nucia. Per això agraïm que la Universitat d’Alacant haja triat la Nucia per a aquesta II Jornada de Investigació Doctoral. Una activitat on participen 144 doctorands i doctors, per a exposar les seues investigacions sobre matèries diferents. A més, aquestes jornades tenen la presència de diferent empresariat de la Nucia i comarca, per a intentar transferir “el coneixement a la societat i crear sinergies entre investigadors i empresariat”. Una experiència enriquidora per a tots i totes, on cada doctorand exposa la situació de les seues investigacions i els seus objectius” afirma Pedro Lloret, primer tinent alcalde de la Nucia.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464