Saltar apartados

Duran alerta sobre el naixement d'un nou proletariat de dones dedicades a les cures

La catedràtica de Sociologia, María Ángeles Duran, ha protagonitzat la conferència inaugural de les Jornades sobre Polítiques d’Igualtat en l’Administració Pública que tenen lloc aquest dimarts a la Universitat d’Alacant

 

Alacant. Dimarts, 12 de juny de 2018

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, han inaugurat avui les Jornades sobre Polítiques d’Igualtat en l’Administració Pública. Una iniciativa de l’Institut Valencià de l’Administració Pública (IVAP) que ha comptat amb la presència de la  catedràtica de Sociologia María Ángeles Duran per a pronunciar la conferència inaugural i que ha sigut presentada per la també sociòloga i vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez. La intervenció ha tractat sobre “La conciliación entre la vida y el empleo” i hi ha pronosticat el naixement de “una nova classe social, formada principalment per dones, dedicades a les cures, fet que ha anomenat “el cuidatoriado”. Duran ha assenyalat que la conciliació és un problema que afecta el conflicte entre homes i dones, “però també amb l’estat, el mercat i la família” i ha sentenciat que “al final, es tracta de decidir entre quina és la vida per la qual apostem, la vida biològica o la vida amb qualitat”.

Abans, el rector, Manuel Palomar, ha assenyalat en la seua intervenció el “compromís de la Universitat d’Alacant amb la igualtat real”, plasmat en les polítiques transversals que s’apliquen en la institució acadèmica a través dels diferents plans d’igualtat que s’han posat en marxa “i que ens permeten avançar cap a els objectius de promoure la presència equilibrada d’homes i dones, la igualtat en l’accés a l’ocupació pública, eliminar els obstacles que impedeixen la participació plena de les dones en tots els àmbits, conèixer i corregir les causes que provoquen la desigualtat salarial i atendre situacions d’una protecció especial referides a la violència de gènere i a l’assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere”.

La jornada s’ha completat amb dues taules redones, la primera ha tractat “La igualtat efectiva de dones i homes en la futura ocupació pública valencià” i ha estat moderada per Concha Collado Mateo, advocada i professora associada de Dret Constitucional de la UA. Julia Sevilla Merino, professora titular de Dret Constitucional de la UV, ha intervingut per a parlar sobre “Los retos de la igualdad efectiva en el empleo público valenciano” i Gemma Fabregat Monfort, professora titular de Dret del Treball i Seguretat Social de la UV, ha tractat “El principio de igualdad y no discriminación por razón de sexo en el empleo público valenciano”. Santiago García Campá, professor doctor de Dret del Treball i la Seguretat Social a la Universitat Jaume I de Castelló, ha intervingut per a tractar “Las principales novedades del Libro Violeta de la función pública valenciana” i Beatriz Belado Garín, professora titular de Dret Administratiu i secretària del màster en Dret i Violència de Gènere, ha fet el matiex sobre “El Protocolo de prevención y actuación ante el acoso laboral en la Administración de la Generalitat”.

La segona taula redona ha tractat sobre “Una Administració que aposta per la igualtat: II Pla d’Igualtat de la GVA”, i ha estat moderada per Concepción Torres Díaz, advocada i professora de Dret Constitucional de la UA i hi han participat Remedios Espí Pla, secretària de Dona i Cooperació de l’ESP-UGT.PV; Mar Vicent García, secretària de les Dones i Igualtat de la FSC.PV de CCOO; Susana Marco Moratalla, secretària d’Igualtat del CSIF i Responsabilitat Social i M. Carmen Gil García, responsable de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’STEPV.

 

Duran1
Duran2
Duran3
Duran4

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464