Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant commemora el Dia Mundial del Refugiat amb tres activitats

La projecció del documental “Astral”, de Jordi Évole i “Salvados”, amb la presència d’un dels seus protagonistes, la presentació del còmic “Refugiados” i l’exposició “Humor social: refugiats”, componen el programa

 

Dia_refugiatAlacant. Divendres, 15 de juny de 2018

Dimecres, 20 de juny, es commemora el Dia Mundial del Refugiat i amb aquest motiu la Seu Ciutat d’Alacant i l’Aula del Còmic de la UA han preparat un programa d’activitats amb el qual volen conscienciar de la situació que viuen moltes persones arreu del món en la seua condició de refugiats.

El programa inclou tres activitats culturals per a dilluns vinent, 18 de juny, a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40), de 18 a 21 hores, amb la projecció de documental «Astral», de Jordi Évole i Salvados (La Sexta TV). La projecció comptarà amb la presència de Joaquín Acedo, un dels protagonistes del documental que intervindrà en un debat sobre el tema que tracta aquest documental, en el qual es narra la història d’una embarcació de luxe convertida en vaixell de refugiats. Tota la recaptació econòmica de les projeccions d’aquest documental està destinada per complet a l’ONG Proactiva Open Arms per a finançar les seues operacions al Mediterrani. Després de la projecció i debat tindrà lloc la presentació del còmic Refugiados, una sèrie de vinyetes solidàries, a càrrec d’un dels seus guionistes i promotors, Vicent Navarro. Aquesta obra és el resultat de la unió d’un grup d’autors de còmics que pretenen millorar el dia a dia dels refugiats de guerra. Els beneficis d’aquesta obra estan destinats a l’ONG Save the Children. La commemoració del Dia Mundial del Refugiat es completa amb l’exposició «Humor social: refugiats», que estarà oberta al públic des del dilluns 18 fins al 25 de juny, a la sala d’estudi de la Seu Universitat d’Alacant a Sant Ferran, 40.

 

Documental “Astral”

L’Astral és un veler de trenta metres construït els anys setanta que sempre havia sigut usat com a luxós vaixell d’esbarjo. Fins que el seu propietari, conscient que en aquest mateix mar pel qual ell navegava morien cada any milers de refugiats intentant arribar a Europa, el va cedir a l’ONG Proactiva Open Arms. Després d’un complex procés de remodelació, l’Astral es va transformar en vaixell de vigilància i salvament i va salpar cap a les costes de Líbia per a dur a terme la que seria la seua primera missió de rescat, amb un equip de Salvados a bord. «Astral» és la primera experiència de Jordi Évole i el seu equip en el cinema. Amb la intervenció de la primera tripulació de l’Astral: Andreu Rul·lan, Óscar Camps, Iñaki Rul·lan, Rafa Bethencourt, Fernando Pujol, Guillermo Cañardo, Joaquín Acedo, Savvas Kourepinis, Marco Antonio López. I la col·laboració de Livio El Monaco i Ricard Garcia Vilanova.

Còmic solidari “Refugiados”

Més de seixanta autors de còmic s’han aplegat per a reunir fons amb les seues històries i ajudar els refugiats sirians. Després d’anys de presenciar cada dia a través de la pantalla el conflicte a Síria, el dibuixant de còmics Jorge Fornés va escriure des del seu compte de Facebook la frase que molts tenien a la boca de feia temps: «Els autors de còmics hauríem de fer alguna cosa.» I així va ser; aquesta frase va ser el detonant perquè «Refugiados, viñetas solidaries» vera la llum. El projecte ha aconseguit reunir 62 autors espanyols que, amb les seues historietes, recullen fons per a donar-los a Save the Children, una ONG que treballa per millorar el dia a dia dels refugiats de guerra. «Refugiados, viñetas solidaries» és un projecte que s’ha finançat íntegrament gràcies a una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Spacemanproject i que ha servit per a cobrir les despeses de producció del còmic. Una vegada es va sobrepassar el límit necessari, tots els beneficis han sigut donats a l’ONG Save the Children, encarregada de fer més suportable la situació d’aquests infants migrants a causa de la guerra.

Exposició de producció pròpia UA: “Humor social: refugiats”

Un centenar de dibuixos de 44 autors internacionals componen aquesta exposició. L’humorista gràfic Enrique Pérez, comissari de la mostra, assegura que el tema és especialment atractiu i de total actualitat, ja que tracta el tema dels refugiats.
Els caricaturistes que participen en les Jornades d’Humor Social analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l’espectador en els més variats aspectes socials.

 

Notícia relacionada:

 

XVI Mostra d'Humor Social de la UA, dedicada als refugiats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464