Saltar apartados

La Seu Universitària de Torrevella cerca solucions a l'assetjament escolar i el suïcidi

Experts en Criminologia, Psicologia, Dret, Sociologia i Tecnologies es donen cita en un Curs d’Estiu de la UA la primera setmana de juliol sobre aquest tema i situen la localitat en el centre d’aquest debat social, imprescindible en el moment actual

Curs_Assetge_Torrevella

 

Alacant. Divendres, 15 de juny de 2018

La Seu Universitària de Torrevella i l’Ajuntament de la localitat han presentat aquest matí en roda de premsa el Curs “Assetjament escolar i suïcidi des d’una perspectiva multidisciplinària” que s’emmarca en el programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA i que es farà del 2 al 6 de juliol a la Seu Universitària.

La presentació ha comptat amb les intervencions de José Hurtado, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Torrevella, Norberto Mazón, coordinador acadèmic de la Seu Universitària, i José Manuel Gómez, director d’aquest curs d’estiu.

L’assetjament escolar és un problema social que ha adquirit caires de gravetat en els últims anys i que fa necessari trobar formes d’identificació i resposta de forma urgent. Amb aquest objectiu, José Manuel Gómez, dirigeix aquest curs sobre Assetjament Escolar i una de les pitjors conseqüències d’aquest: el suïcidi. El curs tindrà experts prestigiosos en Criminologia, Psicologia, Dret, Sociologia i Tecnologia per a respondre multidisciplinàriament al problema. Com ha comentat el director del curs, “L’assetjament pot afectar la salut mental dels nostres joves amb el suïcidi com la pitjor de les conseqüències. És important detectar-lo precoçment i saber com atallar aquestes conductes i utilitzar totes les eines de què disposem per a aprendre a prevenir i tractar l’assetjament escolar i evitar-ne les conseqüències. La resposta no pot venir d’un sol enfocament, aquesta ha de ser holística i tenir en compte les dimensions diferents que entren en aquest joc perillós de vegades sense tornada”.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Torrevella, José Hurtado, ha assenyalat durant la seua intervenció que “com a professional de l’educació que sóc m’alegra que un tema com l’assetjament escolar i la vinculació que té amb el suïcidi es tracte en un curs absolutament rigorós a la Seu de la UA. A més, a través del CEFIRE es donarà la possibilitat als professionals de l’educació que tinguen crèdits de formació en aquest curs en el qual podran traure fruits per a la seua activitat diària i a la seua aplicació en l’aula”. Hurtado ha afegit que “aquesta és una de les iniciatives més importants que ha presentat fins ara la UA, i coincideix amb altres dues iniciatives que ha posat en marxa l’Ajuntament de Torrevella: el Programa d’Absentisme Escolar, que es fa per primera vegada al municipi, i el Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, que no s’ha posat en marxa per una qüestió pressupostària, però que està elaborat”.

El programa del curs inclou ponències i novetats de gran interès com app i recursos web per a la prevenció del suïcidi; com defensar-se davant de l’assetjament escolar; les noves tecnologies en la prevenció del suïcidi i l’assetjament escolar, com denunciar el ciberassetjament escolar davant dels tribunals; l’impacte de les xarxes socials en els joves o la intervenció policial en casos d’assetjament escolar, ciberassetjament i violència de gènere digital, entre d’altres qüestions.

 

Programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464