Saltar apartados

La UA i el CSIC debaten sobre les últimes novetats en control de plagues

El greu problema que amenaça ametlers i oliveres, el bacteri “Xylella fastidiosa”, serà un dels temes estrella dilluns que ve, 18 de juny, a la Seu de la Universitat d’Alacant

 

Jornades_IX2018GAlacant. Divendres, 15 de juny de 2018

Amb l’objectiu de tractar els darrers estudis i avanços en control de plagues, el dilluns 18 de juny de 2018, a partir de les 11 hores, la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4) acull les IX Jornades Científiques sobre Control Integrat de Plagues. Organitzades per IPAB, unitat associada que integra científics del Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO) de la Universitat d’Alacant i de l’Institut de Ciències Agràries (ICA) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Entre altres, a partir de les 18.30 hores es tractaran temes de gran interès i actualitat per al sector agrícola i el medi ambient. El professor d’Investigació del CSIC, especialista en vectors de malalties de plantes, Alberto Fereres, donarà a conèixer els darrers avanços del coneixement de la biologia, transmissió i control del bacteri Xylella fastidiosa de recent introducció a Espanya. Aquest bacteri és transmès per insectes i amenaça el futur de cultius com l’olivera, cítrics i ametlers. La temuda malaltia que desenvolupa posa en greu risc centenars d’hectàrees de producció d’aquests cultius i amenaça el seu futur i supervivència en moltes zones d’Espanya.

«El bacteri Xylella fastidiosa provoca la mort de centenars d’oliveres i ametlers i obliga les administracions a arrancar arbres en grans superfícies. Els sectors de l’agricultura i de l’administració estan molt preocupats, i Alberto Fereres n’és en aquest moment el màxim expert a Espanya», assenyalen des de l’organització de les jornades. 

Així mateix, el responsable d’R+D de BioNostrum Pest Control SL, Rocco Amorós, presentarà els avanços en el control de la plaga de pugó en cultius orgànics de maduixa. Una plaga difícil de combatre, però per a la qual Bionostrum ha trobat una eficaç solució amb enemics naturals nadius, que evidencia la importància de la investigació com a motor d’innovació i desenvolupament.

Les IX Jornades Científiques sobre Control Integrat de Plagues arrancaran a les 11.30 hores amb una vintena d’experts en plagues relacionats amb cultius com l’oliverar, coliflor, meló o maduixa, així com els efectes de l’increment del CO2 en el pugó i en àrees protegides de la península Ibèrica. D’altra banda, el dimarts 19 de juny de 2018, els participants duran a terme una visita al jaciment arqueològic de la illeta dels Banyets del Campello.

IPAB

La IPAB, Interrelacions Insecte-Patogen-Planta i els seus Agents de Biocontrol, es va constituir fa deu anys com una unitat associada entre CSIC-UA amb l’objecte d’impulsar investigacions per a combatre les plagues que afecten els nostres cultius. Per a fer-ho dedica el seu esforç a l’estudi interdisciplinari d’aspectes bàsics de coneixement de les espècies que afecten els nostres cultius, la seua biologia i comportament i intenten trobar els enemics naturals per a combatre-les i millorar els resultats en el camp del control de plagues.

 

Programa complet

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464