Saltar apartados

La UA llança la nova campanya "Matricula't en llengües en la UA. Enamora't amb les llengües"

L’alumnat de la UA podrà cursar més de mil assignatures de grau i màster en valencià, anglès i altres llengües durant el curs acadèmic 2018/2019

 

Matriculate_llenguas1
Matriculate_llenguas2
Matriculate_llenguas3
Matriculate_llenguas4
Matriculate_llenguas5

 

Cartell_ArribesAlacant. Dimarts, 12 de juny de 2018

La Universitat d’Alacant acaba de posar en marxa la campanya “Matricula’t en llengües en la UA. Enamora’t amb les llengües”, amb l’objectiu d’informar l’alumnat sobre les assignatures que la UA impartirà en valencià, anglès i altres llengües durant el curs 2018/2019. La campanya ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, acompanyat pel director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, i els tècnics del mateix Servei i responsables de la campanya, Séfora Bou i David García.

Aquesta iniciativa respon a la ferma aposta de la UA pel multilingüisme amb una oferta que permet als estudiants avançar en la formació en llengües en dues línies complementàries: la normalització del valencià en els estudis i el foment de la internacionalització a través de la formació en anglès i altres llengües estrangeres en graus i màster. La campanya persegueix afavorir la mobilitat internacional dels estudiants i l’acreditació en llengües d’aquests; millorar la formació curricular de l’alumnat; i reforçar el paper de la igualtat lingüística i la docència en anglès, per a donar a cada estudiant la millor preparació acadèmica possible que li permeta afrontar el mercat laboral internacional, des de la projecció de la cultura pròpia. Amb aquest objectiu, durant el pròxim curs 2018-19 la UA oferirà unes 500 assignatures en valencià i més de 600 en llengües estrangeres (anglès, francès, alemany, etc.) Segons comenten els organitzadors de la campanya, de les aproximadament tres mil assignatures de grau i màster oficial que s’imparteixen en la UA, 650 s’imparteixen en llengua estrangera (el 25%); i quasi 500 en valencià (el 18 %).

Carles Cortés ha assegurat en la seua intervenció que “apostem per un campus multilingüe i, per tant, més competent internacionalment. Cursar determinats crèdits en valencià, alemany, anglès o francès facilita, a més, l’obtenció de la capacitació per a l’ensenyament, l’intercanvi amb altres universitats, o l’activitat investigadora a l’estranger. Per la seua banda, Ferran Isabel, ha afegit que la UA ha treballat els últims anys per a donar estabilitat a la docència en llengües, millorar la seguretat lingüística, i millorar la qualitat i el control d’aquesta qualitat.

L’eslògan triat enguany, “Enamora’t amb les llengües”, respon, segons els seus creadors Séfora Bou i David Garcia, a la necessitat de vincular la “passió” amb l’aprenentatge de les llengües i fer una crida a la part emocional. Amb aquest objectiu s’han seleccionat frases conegudes en altres idiomes, i també algunes d’autors universals com Ausiàs March, Shakespeare, Zorrilla o Rosalía de Castro, en una al·lusió clara a l’amor per altres cultures a través de l’aprenentatge de les llengües. La campanya es difondrà, a més de la web UA i xarxes socials, a través de vídeos promocionals (en què han participat estudiants del voluntariat lingüístic i cultural), cartelleria, assenyaladors de llibres, pancartes, marxandatge, falques de ràdio i, fins i tot, s’instal·larà un fotoreclam. D’altra banda, entre les persones que han participat en la campanya estan Juan Luis Nicolau, exdegà de Ciències Econòmiques i recent catedràtic de la Virginia Tech University; Nuria Soler, biòloga i investigadora en el camp de la reproducció assistida; Gloria Bernabeu, traductora establida a Brussel·les, o el grup de música El Diluvi, que ha cedit una de les seues cançons per a la campanya i els membres del qual, en la seua gran majoria, són antics alumnes de la UA. La cançó triada és “Som amor” per la idoneïtat de la lletra per a la campanya i pel positivisme de la música.

A més de l’àmplia oferta d’assignatures multilingües en graus i màsters, el Servei de Llengües ofereix cursos de valencià no presencials i presencials al Campus i a les Seus Universitàries; el Centre d’Autoaprenentatge de Valencià i sessions de conversa; proves d’acreditació de valencià i certificació equivalents a la JQCV, i en anglès i altres llengües (tallers introductoris a llengües i cultures: alemany, anglès, àrab, català per a estrangers, francès, grec modern, italià, llengua de signes, portuguès, romanès-kaló, rus i japonès; el Servei de Cultura (teatre, cinema, jornades, tallers, concursos, lliga de debat universitària); el Centre Superior d’Idiomes: cursos d’idiomes i proves de certificació: anglès, alemany, francès i italià (csidiomas.ua.es); l’Oficina de Relacions Àsia Pacífic: cursos de japonès i xinès (sri.ua.es/va/asiapacific); i finalment cal destacar la importància dels estudis de grau de diverses filologies, mestre i Traducció i Interpretació.

 

Video promocional

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464