Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, centre d'innovació científica en l'àmbit de la geologia

Fins al dimecres 13 de juny, la UA acull IBERFAULT, III congrés ibèric de falles actives i paleosismicitat que reuneix més de 75 experts

 

Inauguració congrés IBERFAULT. D’esquerra a dreta: Luis Gras, Amparo Navarro, Jaume Lloret i José Miguel Andreu.

 

Alacant. Dilluns, 11 de juny de 2018

Des d’aquest matí la Universitat d’Alacant ha donat la benvinguda a científics dedicats a terratrèmols i falles actives de tots els grups de treball que operen a la península Ibèrica en el congrés IBERFAULT. Fins al dimecres 13 de juny, a la sala d’actes de la Facultat de Filosofia i Lletres (bloc II) de la UA, es presentaran més de 80 treballs, a més de tres conferències, una taula redona, i una eixida de camp els dies 14 i 15 de juny al nord de la província d’Alacant i el sud de la de València on l’any 1748 es va produir el terratrèmol d’Estubeny.

Durant la inauguració, tant la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro, com el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, han destacat el treball fet des del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, coordinadors del congrés, en matèria d’innovació científica en l’àmbit de la geologia. “La Universitat d’Alacant fa 12 anys que aposta per la geologia, de fet, és una de les titulacions amb més èxit i satisfacció entre l’alumnat”, han destacat.

En aquest sentit, el director del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, José Miguel Andreu, ha apuntat la importància d’aquest fòrum a Alacant, territori amb fort risc sísmic. “Des del Departament fa 30 anys que treballem en la prevenció i l’estudi de terratrèmols a través de diferents grups de investigació i la Unitat de Registre Sísmic, i també col·laborem amb l’Institut Geogràfic Nacional i la Diputació d’Alacant”, ha assenyalat.

Per la seua banda, el diputat d’Emergències d’Alacant, Jaume Lloret, ha manifestat la preocupació del Consorci Provincial per al Servei de Prevenció per entendre els moviments de la terra, “per la qual cosa no podíem estar al marge d’IBERFAULT per a avançar en l’estudi, la innovació i el desenvolupament d’actuacions davant dels terratrèmols”.

Aquest congrés de la comunitat científica espanyola de l’àmbit de la geologia que reuneix més de 75 experts comptarà amb experts internacionals com el nord-americà Christopher DuRoss o Milers Wilson de la Universitat de Durham, a Anglaterra.

 

Notícia relacionada

Més de 75 experts nacionals i internacionals en terratrèmols es reuneixen a la Universitat d’Alacant

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464