Saltar apartados

Quatre universitats europees competeixen en els premis sobre edificació impulsats per la Càtedra Marjal Healthy de la UA

El concurs repta estudiants d’Aberdeen, Berlín, Amsterdam i Alacant a desenvolupar un projecte residencial sostenible adreçat a la tercera edat

Alacant. Dilluns, 18 de juny de 2018

La Universitat d’Alacant lliurarà els premis convocats per la Càtedra Internacional Marjal Healthy sobre Edificació Saludable que enguany celebra la dotzena edició. L’objectiu principal d’aquests premis és cercar nous talents entre estudiants europeus dedicats al disseny d’estructures i espais d’habitatge en els quals es conjugue la sostenibilitat, l’adaptació, el menor impacte a l’espai i l’accessibilitat. En el repte participen equips formats per alumnat procedent de la Universitat d’Alacant (UA), la Robert Gordon University (Aberdeen, Regne Unit), Beuth Hochschule für Technik (Berlín, Alemanya) i la Hogeschool van Amsterdam (Holanda). L’equip guardonat s’anunciarà en la cerimònia de lliurament del premi que tindrà lloc dimarts que ve, 26 de juny, a les 18.00 hores a la Sala Cool del Museu de la UA.

La convocatòria d’aquest any s’ha centrat en el col·lectiu de persones grans. Les idees s’han d’enfocar, segons les bases, en projectes innovadors que prevegen la creació de deu apartaments destinats a ciutadans de la tercera edat de l’àmbit europeu. Les propostes poden estar localitzades en qualsevol dels quatre espais en què se situen les universitats competidores, adaptant el disseny a les circumstàncies climatològiques, mediambientals i socials d’aquests territoris. Els projectes competidors havien d’incloure, dins de la superfície establida en les bases del concurs, instal·lacions accessibles, amb banys adaptats, una sala multiusos per a la pràctica de tallers o exercici físic, i també una sala comuna per a un espai d’oci, televisió, menjador i cuina comunes.


Diferents modalitats

Els Premis d’Edificació Saludable de la Càtedra Internacional Marjal Healthy pretenen incentivar el desenvolupament de nous projectes entre estudiants universitaris que generen idees innovadores en matèria de disseny d’habitatges integrats en l’entorn, amb una relació adequada amb el medi ambient i la tecnologia. «Amb aquests premis aconseguim dos objectius bàsics. Un, millorar la formació dels nostres estudiants que, motivats en aquest certamen, posen en pràctica els seus coneixements teòrics universitaris; dos, generem espais de reflexió, bastim un laboratori d'idees en matèria d’edificació i construcció d’espais amb nous criteris adaptats a les exigències socials del segle XXI», ha explicat el director de la càtedra, Felipe Ruíz Moreno.

La decisió del jurat dividirà els guardons en diverses modalitats. D’una banda, es concedirà un premi al projecte que millor relacione disseny, modelització, construcció i el concepte saludable, dotat amb 1.000 euros i diploma acreditatiu. Al mateix temps, hi haurà tres premis més de 500 euros als millors projectes finalistes. La Fundació Marjal oferirà també als guanyadors dues beques per a fer pràctiques en una de les empreses del Grup Marjal.

La Càtedra Internacional Marjal Healthy de la Universitat d’Alacant, gràcies al mecenatge de la Fundació Marjal, té com a objectiu esdevenir un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp dels paràmetres de vida i construcció saludable en un ampli espectre de temes d’interès. Se centra, sobretot, en estudis i treballs que naixen dels valors saludables europeus i s’orienten a millorar la qualitat de vida de les persones a partir de les seues necessitats i inquietuds. El desenvolupament d’iniciatives noves dins d’aquests camps és l’objectiu principal d’aquests premis. En aquesta edició, el desenvolupament d’eines de simulació per al disseny d’edificis i la seua immediata aplicació a Europa porten a integrar-les com a part fonamental del certamen amb l’objectiu de dotar l’estudiant d’informació suficient per al seu ús futur.Notícies relacionades:

La Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d’Alacant celebra l’XI Edició dels Premis a l’Edificació Saludable

 

PREMIOS_CATEDRA_MARJAL2017

Premis Edificació Saludable Càtedra Marjal 2017

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464