Saltar apartados

El projecte "Reserve Aberdeen" guanya el 12è Premi d'Edificació Saludable de la Càtedra Marjal Healthy de la UA

El disseny guanyador és una residència per a persones grans i ha sigut desenvolupat per estudiants del Regne Unit, Alemanya, Holanda i Espanya

 

PREMIS_MARJAL1
PREMIS_MARJAL2
PREMIS_MARJAL3
PREMIS_MARJAL4
PREMIS_MARJAL5
PREMIS_MARJAL6
PREMIS_MARJAL7
PREMIS_MARJAL8
PREMIS_MARJAL9
PREMIS_MARJAL10

 

Alacant. Dimecres, 27 de juny de 2018

La Universitat d’Alacant i la Fundació Marjal han lliurat els premis convocats per la Càtedra Internacional Marjal Healthy sobre ‘Edificació Saludable’. El projecte guanyador de la 12a edició d’aquests guardons ha sigut «Reserve Aberdeen», un disseny desenvolupat per estudiants de quatre universitats que segons el jurat han “sabut entendre molt bé el tipus d’usuari que utilitzarà l’edifici i proporcionar-li entorns saludables”. Els alumnes guanyadors, Ammar Rihawi, Belén Fourcade, Lynne Davidson, Julian van der Linden i Jasper Luijendijk, han desenvolupat en el seu projecte una residència per a persones grans situada a la localitat escocesa d’Aberdeen. El repte consistia a conjugar arquitectònicament sostenibilitat, menor impacte i accessibilitat en la creació de 10 apartaments destinats a ciutadans de la tercera edat de l’àmbit europeu.

«Reserve Aberdeen» és una proposta arquitectònica que garanteix l’aprofitament dels recursos naturals de l’entorn i proposa traure el màxim partit a la inclinació del terreny en què està implantada l’edificació per a garantir l’aprofitament tèrmic i potenciar l’entorn verd disponible. L’equip guanyador ha creat una residència en què es potencia l’autonomia dels usuaris i on les zones comunes tenen un gran protagonisme.

A més d’aquest primer premi, dotat amb 1.000 euros i diploma acreditatiu, el jurat ha concedit tres mencions guardonades amb 500 euros als projectes: «Zwischen», per l’adequació al lloc i la integració d’aquests en la trama urbana; «Residencial Hortes», en el qual destaca la implantació en la parcel·la i la relació entre els espais comuns i privats; i «The Three Windows», en què han valorat el disseny de l’edifici adaptat al comportament energètic i la implantació d’aquest en la parcel·la. Tots els projectes han sigut fets conjuntament per equips d’estudiants d’Universitat d’Alacant (UA), la Robert Gordon University (Aberdeen, Regne Unit), Beuth Hoeshschule für Technik (Berlín, Alemanya) i el Hogestchool van Amsterdam (Holanda).

Com ha explicat el fins ara director de la Càtedra Internacional Marjal Healthy, Antonio Galiano, la novetat dels premis enguany residia, d’una banda, en el tipus de projecte que calia desenvolupar, centrat en el col·lectiu de persones grans, i per un altre, que els estudiants de diferents centres internacionals havien de treballar conjuntament per a desenvolupar el projecte, com una fórmula “d’entrenament de cara a la seua incorporació en el mercat laboral, on es trobaran amb professionals que procedeixen de diferents plans d’estudis i que han de coordinar-se de forma virtual”, ha apuntat.

Durant el lliurament de premis el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez, ha agraït el treball desenvolupat durant aquests 8 anys per Antonio Galiano com a director de la càtedra i ha donat la benvinguda al nou responsable d’aquesta, Felipe Ruiz, professor de Màrqueting de la UA, que té com objectiu desenvolupar un “nou enfocament basat en la posada en marxa de projectes multidisciplinaris que permeten explorar el coneixement dels diferents perfils del client, de les necessitats, les demandes i els interessos que té”.

Felipe Ruiz s’ha dirigit als assistents a l’acte i ha agraït la confiança de Marjal i la Universitat per a liderar aquesta nova etapa i ha posat l’accent en la necessitat de seguir potenciant aquest punt de trobada “entre empresa i universitat que manté la projecció internacional impulsada fins avui, però amb noves línies d’investigació multidisciplinàries”.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, qui ha destacat la “nova orientació de la Càtedra cap a una perspectiva empresarial i de màrqueting amb l’objectiu de donar-hi un caràcter més dirigit al mercat com una part de la unió entre empresa i universitat”.

L’acte de lliurament de la 12a edició dels Premis de la Càtedra Marjal, que ha tingut lloc a la sala Cool del MUA, ha comptat amb la presència del regidor de l’Ajuntament d’Alacant, Carlos Castillo, el director de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, AVAP, Salvador Palazón, i també de diferents personalitats de l’equip de direcció.

L’exposició amb els treballs seleccionats podrà visitar-se a la sala Cool del Cub fins a final del mes de juliol.

 

Notícies relacionades:

Quatre universitats europees competeixen en els premis sobre edificació impulsats per la Càtedra Marjal Healthy de la UA

"La casa de fang", de la Beuth Hochschule für Technik Berlin, obté l'XI Premi a l'Edificació Saludable de la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant

La Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant organitza l'XI edició dels seus Premis a l'Edificació Saludable

CONVOCATÒRIA A MITJANS - El Mua acull demà el lliurament de premis de Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant

Els Premis d'Edificació Saludable compleixen deu anys

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464