Saltar apartados

La Universitat d'Alacant investirà doctor honoris causa a Ignacio E. Grosmmann, considerat un dels "cent enginyers de l'era moderna"

Es presenta al Consell de Govern l’Informe de Seguiment del Pla Estratègic amb prop del 96% de les accions en marxa

Consell_Governe_juny18

 

Alacant. Dijous, 28 de juny de 2018

Referent internacional en l’àmbit de l’Enginyeria Química, principalment en les àrees de l’Optimització, la Síntesi i la Planificació de Processos Industrials i la Programació Matemàtica, Ignacio E. Grossmann serà investit doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant. L’exposició ha partit de l’Escola Politècnica Superior a proposta dels professors José Antonio Caballero i Juan Antonio Reyes, del departament d’Enginyeria Química. El professor Grossmann exerceix actualment les seues funcions acadèmiques i investigadores a la Universitat de Canergie Mellon, a Pittsburg, EUA, i dirigeix el "Centre per al procés avançat de presa de decisions ", que comprèn més de 20 companyies de petroli, químics i d’enginyeria. Entre els molts reconeixements internacionals que ha rebut, com el doctorat honoris causa per tres universitats europees, destaca la denominació per AIChE, com un dels cent enginyers de l’edat moderna. És membre de l’Acadèmia Nacional d’Enginyeria i l’Acadèmia Mexicana d’Enginyeria i autor de més de 400 articles, diverses monografies sobre estudis de casos de disseny i el llibre de text "Mètodes sistemàtics del disseny de processos químics".

El Consell de Govern del mes de juny s’ha iniciat amb la presentació de l’Informe de Seguiment del Pla Estratègic de la Universitat d’Alacant UA40 (2014-2019) a càrrec del responsable d’aquest, Ramón Rizo. El professor ha explicat que l’informe, el quart que es fa de seguiment del Pla, correspon al progrés durant l’any 2017 i ha sigut fet amb les dades finals recollides al llarg del primer quadrimestre del 2018. Fins avui “s’estan desenvolupant 157 accions d’un total de 164, la qual cosa representa el 95,73% d’aquestes, fet que suposa un percentatge mitjà de progrés global el 2017 del 67,22%”.

L’informe anual proporciona dos aspectes de gran utilitat, assegura Rizo, ja que a més d’evidenciar la transparència i la participació de tota la comunitat universitària en el desenvolupament de les accions, “serveix com a instrument d’ajuda per a la presa de decisions pels òrgans de govern de la nostra universitat”. En aquest sentit, el responsable del Pla Estratègic ha recordat que les accions del Pla es van organitzar en 6 Eixos: Formació, Investigació i Innovació, Col·lectius, Polítiques Universitàries, Mitjans i Recursos Materials i Emprenedoria. “En total, es tracta de 164 accions estratègiques i 222 indicadors de seguiment”.

Rizo ha manifestat la seua satisfacció amb els resultats ja que “suposen un elevat percentatge d’accions en desenvolupament (el 95,73%) i un nivell d’execució l’any 2017, d’un 67,22% enfront del 52,16% el 2016”. En aquest sentit, el professor ha augurat que, amb aquesta tendència, “al llarg d’aquest any se superarà el 75% de progrés, fet que anima a continuar amb el desenvolupament de les seues accions l’any i migg que resta del Pla”. Segons totes les estimacions, en finalitzar 2019 el grau de progrés situarà per sobre del 80% i s’haurà actuat en pràcticament la totalitat de les accions del Pla.

L’informe complet està disponible des d’avui en la web institucional de la UA.

 

Sensibles al patrimoni cultural

En línia amb la conservació del patrimoni cultural material i immaterial de la Comunitat Valenciana i la potenciació d’aquest com a recurs econòmic, el Consell de Govern ha aprovat per unanimitat l’adhesió de la institució en favor de la Declaració com Bé d’Interès Turístic Autonòmic de les Festes Patronals i de Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig, com també la declaració de Bé d’Interès Immaterial a les 70 Campanes Gòtiques de la Comunitat Valenciana i al Procés de Transformació del Raïm Moscatell en Panses.

En aquest mateix sentit, el Consell ha acordat acceptar la donació de dues noves obres per al MUA. Es tracta de dos llenços fets per Chus García Frare i Juan Manuel Fernández Pera, propietat d’Ana Palomar Díez.

 

Resum Informe Progrés 2017

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464