Saltar apartados

Amparo Navarro i María Ángeles Marco de la UA, membres del Comitè Estratègic d'Innovació de l'Agència Valenciana de la Innovació

 

FOTO_Reunion_AVI

 

Alacant. Dijous, 3 de maig de 2018

Des d'ahir, la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, i la professora del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals María Ángeles Marco, especialista en biodiversitat i conservació en aquesta mateixa institució acadèmica, formen part del Comitè Estratègic d'Innovació (CEI) de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

El Consell Valencià de la Innovació, el principal òrgan assessor de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), va aprovar aquest dimecres 2 de maig de 2018 en la seua reunió constitutiva, la creació del comitè, al capdavant del qual se situarà el científic castellonenc Avelino Corma.

El cap del Consell, Ximo Puig, va presidir aquest acte que va tenir lloc a la Ciutat de la Llum d'Alacant. Puig va assegurar que la creació del CEI permetrà «cosir el sistema innovador valencià, que moltes vegades ha perdut sinergies per no treballar conjuntament i per no ser capaç de participar en la transferència final dels seus resultats».

El futur Comitè Estratègic d'Innovació, que es constituirà formalment el pròxim 9 de maig, naix amb la missió de dotar de solucions tecnològiques i innovacions els grans desafiaments que planegen sobre el sistema productiu valencià.

El cap del Consell va destacar que el CEI busca ser un espai de trobada entre els àmbits científic, empresarial, acadèmic, tecnològic, municipal i de la nova emprenedoria, en el qual es puguen «compartir visions per a avançar conjuntament».

En aquest sentit, Puig va assegurar que el comitè serà «una plataforma de difusió permanent i de trasllat al teixit empresarial de tot el que són processos d'innovació per a millorar la productivitat, per a tenir millors salaris i perquè finalment la Comunitat transite cap a l'economia del coneixement, fonamental per a estar situada entre les regions més avançades d'Europa».

El CEI estarà compost per un total de quaranta-cinc membres, entre els quals figura una quinzena de personalitats alacantines del món de l'empresa, els instituts tecnològics i l'àmbit científic. Formaran part d'aquest comitè el grup Actiu (Castalla), Textiles Pascual (Alcoi), ITC Packaging (Ibi), així com els directors dels centres tecnològics del Joguet (Aiju), del Tèxtil (Aitex) i del Calçat (Inescop).

A més d'Amparo Navarro i María Ángeles Marco de la UA, també hi participaran, entre altres, científics de la talla d'Ángela Nieto i Salvador Martínez, de l'Institut de Neurociències d'Alacant, i Nuria Oliver i Andrés Pedreño, del camp de la intel·ligència artificial, les empreses emergents i les noves tecnologies.

Més informació

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464