Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra una nova edició del Curs de Literatura Popular a Altea

 

 

Alacant. Dijous, 3 de maig de 2018

Més de cent trenta alumnes universitaris s’han inscrit al IV Curs de Literatura Popular que la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, celebrarà a Altea els pròxims dies 4, 5, 11 i 12 de maig al voltant del tema «Literatura popular i educació en valors».

Entre el professorat responsable d’aquesta nova edició figuren escriptors, investigadors, pedagogs i especialistes tan prestigiosos com Joan Borja, Tomàs Vibot, Francesc Gisbert, Víctor G. Labrado, Vicent Vidal, Juanvi Martín Devesa, Carles Cano, Almudena Francés, Blai Senabre, Carme Oriol o Dani Miquel.

Per uns dies, gràcies a la productiva col·laboració entre la Universitat d’Alacant, mijançant la Càtedra Enric Valor, l’IAC Juan Gil-Albert i l’Ajuntament d’Altea, aquesta ciutat de la Marina Baixa es vestirà de fantasia i s’erigirà com a fòrum acadèmic on es compartiran i es debatran projectes, anàlisis, reflexions, dubtes, perspectives i experiències didàctiques al voltant de la literatura popular.

L’objectiu, en aquesta quarta edició del Curs de Literatura Popular, consistirà a valorar com d’útils poden arribar a ser, dins i fora de les aules, les rondalles, les parèmies, els acudits, les cançons, els enigmes, les anècdotes, els succeïts, les endevinalles i les llegendes en el sistema educatiu actual. I també, avaluar en quina mesura aquests materials de la literatura tradicional de transmissió oral poden resultar, en un context cultural com el valencià, estratègicament interessants al servei d’una educació per a la pau, la solidaritat, la justícia, la democràcia, la cooperació, la racionalitat, l’honestedat, l’amor a les paraules i el respecte a la diversitat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464