Saltar apartados

El Consell Social de la Universitat d'Alacant lliura aquest dimarts els seus premis

L’EUIPO acull la gala en què es farà lliurament de 21 guardons en 11 categories

 

Alacant. Dimarts, 15 de maig de 2018

El Consell Social de la Universitat d’Alacant fa aquesta vesprada la gala de lliurament dels premis anuals a la sala d’actes de l’EUIPO a partir de les 20 hores. Els premis reconeixen el rendiment acadèmic, trajectòries professionals, mèrits esportius, implicació social i universitària, voluntariat, investigació i el mecenatge a la Universitat d’Alacant i es lliuren a un total de 21 persones o institucions repartides en 11 categories diferents.

En el camp del mecenatge, el Consell Social reconeix a la Generalitat Valenciana amb el premi a la Càtedra Institucional a través de la Conselleria de Transparència i Responsabilitat Social per la seua col·laboració amb la Universitat d’Alacant en la Càtedra de Responsabilitat Social. El premi Mecenatge Formació recau en la Fundació Carolina pel suport que ofereix per a la formació d’estudiants a través de diferents programes i beques i el premi Mecenatge Investigació es concedeix a Hidraqua per la implicació i la col·laboració d’aquesta entitat en el suport econòmic a la investigació universitària. El premi Mecenatge Artístic i Cultural recau en Vectalia i reconeix el compromís que té amb les activitats artístiques i culturals fetes per la Universitat d’Alacant i en particular pel seu patrocini de l’Orquestra Filharmònica de la UA des de l’any 2013. I la Fundació Banc Sabadell serà l’encarregada de recollir el premi Especial Mecenatge per la contribució continuada, i en diferents camps, feta a la Universitat d’Alacant al llarg dels anys.

L’Oficina de la Unió Europea de la Propietat Intel·lectual (EUIPO) rebrà el premi a la Implicació Universitària. Un guardó que reconeix la col·laboració de l’organisme europeu amb seu a Alacant amb la Universitat d’Alacant des de la seua creació l’any 1994 i especialment a través del màster en Propietat Industrial i Intel·lectual (Magister Lucentinus) i les Seus Universitàries de la UA seran les premiades pel Consell Social en l’apartat d’implicació social. El guardó s’atorga en reconeixement a un model d’extensió universitària que té 12 seus i 17 aules i que permet traslladar a la societat alacantina el coneixement, la investigació i la cultura universitària.

El Consell Social lliurarà el premi d’investigació a la catedràtica de la UA i doctora en Matemàtiques, Carmen Herrero, un guardó que cerca reconèixer els seus mèrits de investigació especials i una trajectòria lligada a l’excel·lència el fons comú de la qual és la preocupació implícita pels problemes socials, especialment els relacionats amb l’equitat, el benestar social i l’economia de la salut. També rebrà un reconeixement especial en la gala el professor Antonio Gil Olcina, rector honorari de la Universitat d’Alacant, en reconeixement a la seua trajectòria docent i investigadora, que acumula, entre altres mèrits més de 250 publicacions, 200 d’aquestes a títol individual i la contribució del qual en matèries com el clima, els règims fluvials, l’evolució històrica d’espais i societats, les activitats agràries, els usos de l’aigua, la planificació hidrològica i l’evolució d’aquesta, la geografia o la cartografia històrica ha sigut fonamental per a la societat.

El premi Voluntariat Universitari recau en el Pla de Voluntariat de la Universitat d’Alacant: Amb tu + UA. Un premi que es concedeix al programa impulsat pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, per la contribució que ha fet al foment del compromís social i l’acció voluntària en la comunitat universitària.

L’Agència Tributària de la Diputació d’Alacant, SUMA, rep premi Ocupabilitat en reconeixement al compromís que té amb l’ocupació universitària a través de les pràctiques d’empresa i el premi AlumniUA es lliurarà a les antigues alumnes de la Universitat d’Alacant, Dolores Mejía, en la categoria sènior i Sonia Parres en la junior, les dues llicenciades en Químiques. Un guardó que reconeix la trajectòria professional destacada que ha portat Mejía a la direcció general de Mercalicante i a Parres a situar-se en el Departament d’Investigació Química de l’empresa ExxonMobil.

Els premis Mèrit Esportiu Universitari, que reconeixen la trajectòria esportiva recauen en aquesta edició en l’entrenador de l’equip femení de voleibol de la Universitat d’Alacant des de l’any 2002, Lamberto Villalón, amb una trajectòria en què ha acumulat un gran palmarès i en l’equip de triatló de la UA, fundat l’any 2008 i que té com a objectiu la formació integral de l’esportista de manera que puga compaginar adequadament l’activitat acadèmica amb les exigències que implica la preparació i el rendiment per a l’esport d’alt nivell.

La gala servirà també per a fer lliurament dels premis de Rendiment Acadèmic Estudiantil durant el curs acadèmic 2016-2017 que rebran: Beatriz Martínez Sánchez (Escola Politècnica Superior – Grau en Enginyeria Química), Raquel Linares Fernández (Facultat de Ciències – Grau en Biologia), M. Elvira Francés Trinidad (Facultat de Ciències de la Salut – Grau en Nutrició i Dietètica), Pedro Fernández García (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials – Grau en Economia), Carolina Rubio Muñoz (Facultat de Dret – Grau en Relaciones Laborals i Recursos Humans), Ángel Jorge Vilaplana Camus (Facultat d’Educació – Grau en Mestre en Educació Infantil) i Alain Iñíguez Egido (Facultat de Filosofia i Lletres – Grau en Espanyol: Llengua i Literatures).

 

Premios_CSval

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464