Saltar apartados

El Consell Social premia l'excel·lència i el compromís amb la Universitat d'Alacant

La sala d’actes de l’EUIPO va acollir dimarts la gala de lliurament dels premis del Consell Social a persones, empreses i institucions

 

ConsejoSocial_premios1
ConsejoSocial_premios2
ConsejoSocial_premios3
ConsejoSocial_premios4
ConsejoSocial_premios5
ConsejoSocial_premios6
ConsejoSocial_premios7
ConsejoSocial_premios8
ConsejoSocial_premios9
ConsejoSocial_premios10

 

Alacant. Dimecres, 16 de maig de 2018

El Consell Social de la Universitat d’Alacant va premiar anit l’excel·lència, el coneixement, la investigació i la implicació social a través dels guardons que lliura anualment i que ahir van ser els protagonistes en la gala que es va celebrar a la sala d’actes de l’EUIPO. Un total de 21 premis que es van lliurar en 11 categories diferents a personas, empreses i institucions.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, va ser l’encarregat de tancar un acte que va conduir la secretària del Consell Social, Aranzazu Calzada, i en la seua intervenció va reivindicar el paper «socialment responsable» de la Universitat d’Alacant i la funció del Consell Social «que exerceix de corretja de transmissió entre la institució i la societat». Palomar va assegurar que «els premis del Consell Social són una bona mostra dels nostres valors i de la responsabilitat que ens anima a ser cresol de totes les iniciatives que redunden en benefici de la província».

El rector també es va referir als nous reptes formatius de la institució, un apartat en el qual va fer referència a les noves titulacions que es posaran en marxa a la Universitat d’Alacant, com el grau en Gastronomia i Arts Culinàries, Relacions Internacionals i Màrqueting, a més del de Medicina, «pendent de concretar convenis amb alguns hospitals públics per part de la Conselleria de Sanitat». 

Palomar va ser contundent quan va assegurar que «les dades de places de nou ingrés i la demanda avalen la decisió d’implantar el grau de Medicina a la Universitat d’Alacant» i es va referir a l’oferta privada «que acabarà suplint a la pública».

El president del Consell Social, Francisco Gómez, per la seua banda va destacar el paper d’aquest òrgan en la relació entre la Universitat d’Alacant i la societat, «un paper imprescindible si volem que la Universitat, la institució millor preparada per a assumir el repte de l’avanç científic i tècnic de la nostra província, continue actuant com a motor de desenvolupament econòmic, social i cultural».

La secretària del Consell Social, Aranzazu Calzada, va ser l’encarregada de cridar els premiats que, un darrere de l’altre, van anar accedint a l’escenari per a recollir els guardons. La directora de Secretariat de Seus Universitàries de la UA, Eva Valero, va recollir el premi Implicació Social a les Seus Universitàries pel model d’extensió universitària de mans de Sonja Dietz, presidenta del Cercle d’Empresaris de la Marina Alta. La vocal del Consell Social, Malena Vidal va lliurar l’Estatueta Ocupabilitat a Suma, que va recollir el seu director, Manuel Bonilla. La catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la UA Carmen Herrero va ser distingida amb el Premi d’Investigació i li’l va fer a mans el president de l’Autoritat Portuària, Juan Antonio Gisbert. El Premi Alumni en reconeixement a la trajectòria professional destacada va recaure en Dolores Mejía, directora general de Mercalicante, i en Sonia Parrés, analista d’Exxonmobil. Els alumnes Beatriz Martínez, Raquel Linares, María Elvira Francés, Pedro Fernández, Carolina Rubio, Ángel Jorge Vilaplana i Alain Iñíguez van recollir el Guardó al Rendiment Acadèmic, que els van lliurar els degans. El Premi al Mèrit Esportiu va recaure en l’Equip de Voleibol Femení i en l’Equip de Triatló de la UA. El director del diari Información, Toni Cabot, va fer lliurament del guardó a l’entrenador Lamberto Villalón, i el president de la Fundació Lucentum, Antonio Gallego va lliurar els guardons als entrenadors Roberto Cejuela i Sergio Sellés. L’alcalde, Luis Barcala, va lliurar el premi a la vicerectora de Responsabilitat Social, María José Rodríguez, pel programa de voluntariat Amb tu+UA. El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, va recollir el Premi Càtedra Institucional per la Col·laboració Institucional en Responsabilitat Social. El Premi Mecenatge a la Investigació se’l va endur Hidraqua. El seu director general, Francisco Bartual, el va recollir de mans de la directora del Grup Huerto del Cura, María Teresa Orts. Antonio Arias, conseller delegat de Vectalia, va pujar a l’escenari per recollir el guardó al Mecenatge Artístic i Cultural, que li’l va donar el coronel en cap de la Guàrdia Civil Manuel Muñoz. La directora general d’Universitat, Josefina Bueno, va lliurar el Premi Mecenatge Formació al director de Formació de la Fundació Carolina, Juan José Martín. I el Premi Especial Mecenatge el va recollir Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell. Per a tancar la gala, el rector honorari, Antonio Gil Olcina, va recollir el Premi a la Trajectòria Acadèmica que li va lliurar el president del Consell Social, Francisco Gómez.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464