Saltar apartados

El màster d'Art Dramàtic Aplicat de la UA presenta el programa acadèmic per al pròxim any i les seues dues obres d'estrena de la mà de TEADA

"Dentro de una hora", sobre el bombardeig del Mercat Central d’Alacant, s’estrena el 25 de maig coincidint amb el vuitanta aniversari dels fets; i "Fedra", de Sèneca, s’estrenarà el 12 de juliol

 

Master_Art_Dramatico1 Master_Art_Dramatico2

 

Cartell_Dins_horaAlacant. Divendres, 18 de maig de 2018

El coordinador del màster en Art Dramàtic Aplicat de la UA, John Sanderson, ha presentat aquest matí en roda de premsa el nou programa del màster per al pròxim curs 2018/2019, que començarà el 5 d’octubre de 2018, i les pròximes estrenes de les obres teatrals del grup TEADA, integrat per alumnes del màster i dirigit per alguns dels seus professors. El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, en la qual s’integra el màster, Juan Mesa, ha acompanyat Sanderson en la presentació. L’acte ha comptat amb també amb Nuria Gallardo, actriu de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i professora del màster, i els també professors del màster i dramaturgs Juan Luis Mira i Pollux Hernúñez.

Juan Mesa ha destacat en la seua intervenció que «l’aspecte rellevant del pla d’estudis del màster és la qualitat de la plantilla de professors, una oportunitat única per als nostres estudiants». Mesa ha afegit que, a més, s’ha posat en marxa en aquesta formació una part aplicada perquè els empresaris puguen aplicar tècniques escèniques en esdeveniments i presentacions d’empreses.

L’actriu Nuria Gallardo va protagonitzar l’any passat El alcalde de Zalamea al costat de Carmelo Gómez, i acaba de tancar la gira nacional de La dama duenda a Sevilla. En el seu torn de paraula, Gallardo ha assegurat que és un luxe estar en aquest projecte des del principi i arribar a «aquesta sisena temporada», perquè és molt difícil tirar endavant projectes que abracen totes les facetes de l’actor, càmera, dicció, cos, expressió, etc. A més, ha afegit, els alumnes poden posar en pràctica el que han après en les obres d’estrena anual del màster.

Per la seua banda, Juan Luis Mira ha presentat en la seua intervenció una de les funcions teatrals del màster que s’estrenarà el divendres 25 de maig, titulada Dentro de una hora, sobre el bombardeig del Mercat Central d’Alacant, coincidint amb el vuitanta aniversari dels fets. Juan Luis Mira és l’autor d’aquest text teatral i dirigeix aquesta obra de memòria històrica en la qual fa nou mesos que treballen, amb quatre alumnes del màster com a actors. L’obra ha sigut escrita a través de testimonis de ciutadans d’Alacant, un homenatge a la gent senzilla amb somnis que es van truncar aquell dia. Barreja biografies reals amb ficció i, segons Juan Luis Mira «volem jugar amb la desmemoria. Ací s’han silenciat i desvirtuat moltes coses. El record es manipula fàcilment i lluitem contra això». L’obra s’estrenarà a Les Cigarreres, a les 20 hores.

Per la seua banda, el director de la segona estrena del màster, Pollux Hernúñez, ha presentat l’obra Fedra, de Sèneca, que s’estrenarà el 12 de juliol en el Festival de Teatre de l’Alcúdia, amb un repartiment compost per quinze actors i actrius del màster, amb música original de Manuel Barroso (professor musical del màster) i coreografia de Marchu Llorente (professora de dansa del màster). Pollux ha destacat que aquest muntatge incideix en el vers, moltes vegades negligit per la seua dificultat, però «la música del vers té un punt encisador»


El Programa d’Estudis Propis en Art Dramàtic Aplicat

PIP (Programa d’Estudis Propis) en Art Dramàtic Aplicat ofereix el títol d’expert en Art Dramàtic Aplicat (20 crèdits), el títol d’especialista en Art Dramàtic Aplicat (30 crèdits) i el màster en Art Dramàtic Aplicat (60 crèdits: 50 crèdits anteriors + 10 crèdits del Treball de Final de Màster). El seu objectiu és desenvolupar la formació en la interpretació per a la seua aplicació a diversos camps professionals. L’orientació majoritària és cap a l’escenari i el mitjà audiovisual, però també abracen altres opcions vinculades a la comunicació en els seus múltiples vessants laborals.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464