Saltar apartados

El present i futur de la Immunologia a debat a la Universitat d'Alacant

La Societat Valenciana d’Immunologia reuneix el pròxim dilluns a la Universitat d’Alacant els investigadors amb més projecció en l’actualitat de l’especialitat mèdica amb motiu de les VI Jornades de la Societat Valenciana d’Immunologia

 

Jornades_Inmunologia1Alacant. Divendres, 18 de maig de 2018

Les Jornades començaran dilluns a la sala Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica a les 9 del matí, amb la inauguració a càrrec de la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, la vicepresidenta de la Reial Acadèmia de Medicina i Ciències Afins de la Comunitat Valenciana i el president de la Societat Valenciana d'Immunologia, José Miguel Sempere.

Al llarg d’aquestes VI Jornades els experts en Immunologia tractaran temàtiques diferents de molta actualitat, relacionades principalment amb la immunoteràpia. Les Jornades pretenen ser al mateix temps divulgatives i científiques i es dividiran en dues parts. De matí les conferències i la taula redona tindran un caràcter principalment divulgatiu, i se centraran en les diferents eixides que ofereix l’especialitat als estudiants, com són la mateixa universitat, el camp de la Salut o la investigació en empreses, i tractaran a més temes nous en el camp de l’autoimmunitat, la polèmica sorgida al voltant de la necessitat o no de la vacunació, els avanços de la nanotecnologia en el camp de la Immunologia i el desenvolupament de projectes d’innovació docent encaminats a facilitar l’ensenyament i l’aprenentatge de la disciplina. De vesprada, es tractaran les últimes novetats relacionades amb la immunoteràpia, en qüestions com la infertilitat associada a errades en el sistema immunològic, les immunodeficiències o el càncer.

Entre els ponents que participen en les Jornades destaquen la catedràtica d’Immunologia de la Universitat de Vigo, Àfrica González, que tractarà la temàtica titulada “Nanotecnología e inmunología: de la idea a la empresa”. Margarita del Val, cap del Grup d’Investigació d’Immunologia del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del CSIC, protagonitzarà una ponència sobre “Vacunación: ¿un tema médico y social? La “Autoinmunidad: procesamiento de autoantígenos, péptidos e inmunodominancia” serà el tema que tractarà Dolores Jaraquemada, catedràtica d’Immunologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Alfredo Corell, catedràtic acreditat d’Immunologia de la Universitat de Valladolid parlarà sobre “Inmunomedia: los estudiantes en el epicentro del aprendizaje.”

Ja de vesprada, José Miguel Sempere, catedràtic d’Immunologia de la Universitat d’Alacant i president de la Societat Valenciana d’Immunologia introduirà la qüestió “Inmunoterapia. ¿Dónde estamos y adónde vamos?” A continuació, la investigadora principal del Grup d’Immunoteràpia i Immunologia Tumoral de l’Institut d’Oncologia del Vall Hebron, Alena Gros, presentarà la ponència “Hacia una inmunoterapia personalizada dirigida al mutanoma”. Ana d’Andrés, facultativa especialista de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal es referirà a la “Inmunoterapia y fertilidad” i el catedràtic d’Immunologia de la Universitat Complutense de Madrid, José Ramón Reguero, serà l’encarregat de tancar la sèrie de ponències tractant la “Terapia actual y futura de las inmunodeficiencias”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464