Saltar apartados

El projecte "Emocionar amb les matemàtiques" de Pedro Martínez, professor de la UA, premi "Grandes Profes, Grandes Iniciativas"

En la categoria ‘Grandes Iniciativas de Éxito Educativo’ atorgat per la Fundación Atresmedia

 

Alacant. Dilluns, 14 de maig de 2018

"Emocionar amb les matemàtiques"’ del professor associat del Departament Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant, Pedro Martínez, entre els triats de la 5a edició dels Premis ‘Grandes Profes, Grandes Iniciativas’ atorgat per Fundación Atresmedia. Aquest guardó reconeix els millors projectes duts a terme per professors i centres educatius durant el curs 2017-2018.

És concret, el professor de la UA ha obtingut el premi en la categoria ‘Grandes Iniciativas de Éxito Educativo’. La seua proposta, feta juntament amb M. Carmen Asensio, antropòloga i mestra de l’IES Maciá Abela de Crevillent (Alacant) on tots dos fan classe, desenvolupa una metodologia per a l’aprenentatge de les matemàtiques que incorpora múltiples eines (còmics, vídeos, app) i enfocaments (ludificació, flipped, classroom, ABJ, ABP).

Segons explica el doctor en Matemàtica Aplicada per la Universitat d’Alacant i membre de Dimates (Grup de Divulgació Matemàtica de la UA), Pedro Martínez, “en aquest projecte s’utilitza una metodologia especial on no només es té en compte la dimensió cognitiva, sinó també l’emocional. S’intenta mantenir a l’alumnat expectant amb classes que es converteixen en un senzill espectacle que diverteix, emociona, motiva i ensenya”.

Per a això, a partir de l’ús de les noves tecnologies de manera recurrent (mòbil, PC, internet, etc.), s’han dissenyat materials creatius i activitats que, assenyala el professor, “no s’han dut a terme fins avui en cap altre centre i que poden aportar importants conclusions a l’estudi de la didàctica de les matemàtiques en particular i de l’ensenyament en general”. Còmics dibuixats pel mateix Martínez; jocs per al desenvolupament d’activitats i unitats didàctiques; aplicacions mòbils i vídeos on es desenvolupa el contingut teòric perquè l’alumnat puga visionar-ho tantes vegades com necessite o tertúlies dialògiques cientificomatemàtiques, són solament algunes de les accions que inclou ‘Emocionar amb les matemàtiques’.

En definitiva, a més de canviar la concepció negativa que gran part de l’alumnat té de les matemàtiques, aquest projecte ajuda a comprendre la ubiqüitat de les matemàtiques en cada aspecte del dia a dia, la importància i la transcendència que tenen.

 

‘Grandes Profes, Grandes Iniciativas’

Segons assenyalen des de l’organització, després d’una intensa deliberació, un jurat format per experts de diversos àmbits del món educatiu, pedagògic, empresarial i tecnològic, ha seleccionat la proposta guanyadora en cadascuna de les cinc categories dels guardons: ‘Grandes Iniciativas en Valores’, ‘Grandes Iniciativas de Mejora de la Convivencia Escolar’, ‘Grandes Iniciativas de Éxito Educativo’, Premio Especial SAMSUNG a la ‘Transformación Digital del Aula’ i Premi Especial Universitat Internacional de València (VIU) a ‘Nuevas Experiencias de Aprendizaje’. La gala de lliurament de premis tindrà llocs el pròxim 12 de juny, a Madrid, a la sala d’actes de la Fundación Giner de los Ríos.

Tant la iniciativa ‘Emocionar amb les matemàtiques’, premiada en la categoria ‘Éxito’ com les incloses en ‘Valores’ i ‘Mejora de la Convivencia Escolar’, es difondran a través de campanyes en televisió, amb l’objectiu d’inspirar altres centres educatius i posar en valor el treball dels docents.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464