Saltar apartados

El rector informa el Consell de Govern de la UA de l'acreditació del grau en Relacions Internacionals

Palomar ha explicat que l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació ha donat el vistiplau al Pla d’Estudis de la nova titulació de la Universitat d’Alacant

 

Consell_governe_maig_1
Consell_governe_maig_2
Consell_governe_maig_3
Consell_governe_maig_4
Consell_governe_maig_5

 

Alacant. Dijous, 17 de maig de 2018

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant que ha tingut lloc avui dijous, 17 de maig de 2018, ha conegut, a través de l’informe del rector, l’acreditació per part de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) del grau en Relacions Internacionals.

La Universitat d’Alacant es convertirà, d’aquesta manera, en la tercera universitat pública espanyola que ofereix el grau en Relacions Internacionals, el qual es pot cursar també en altres dotze universitats privades de l’estat. La nova titulació oferirà setanta places de nou ingrés i serà requisit indispensable estar en possessió del B1 d’anglès, ja que part de la docència del grau s’impartirà en aquesta llengua.

El nou grau serà una de les tres noves titulacions que incorporarà la Universitat d’Alacant el curs pròxim, a més del grau en Màrqueting i el grau en Gastronomia i Arts Culinàries, que ja disposen, també, de l’acreditació per part de l’ANECA, mentre s’espera l’autorització per part de la Conselleria d’Educació.

El vicerector d’Estudis, Enrique Herrero, ha destacat que «aquests estudis, que vam començar a tramitar el 2016, han generat una gran expectació i demanda» i ha recordat que en l’última edició de les xarrades col·loqui sobre les titulacions de la UA «va ser una de les més demanades pels estudiants que van fer més de 300 sol·licituds d’informació sobre el grau».

«El procés d’implantació d’aquest nou grau, el número 48 dels que ofereix la Universitat d’Alacant, arriba d’aquesta manera a la recta final», ha recordat Manuel Palomar «a falta, únicament, de l’autorització de la Generalitat Valenciana», que ha expressat el seu desig i el seu convenciment «que siga imminent i arribe a temps per a obrir la preinscripció al juny».

El grau en Relacions Internacionals de la Universitat d’Alacant és un títol obert que pretén formar no solament persones que treballen en l’àmbit de la política internacional o de la diplomàcia pública, sinó també altres que vulguen desenvolupar la seua activitat en el context internacional exercint professions amb una orientació molt variada. El disseny dels estudis se centra a formar professionals de les relacions internacionals. En aquest sentit, s’ofereix una formació interdisciplinària integradora en política, economia, dret, seguretat, sempre en la seua dimensió aplicada a l’entorn internacional, basada en un sòlid fonament teòric que convertisca les persones diplomades en observadores i analistes de l’escenari internacional, i que capacite per a incidir en la presa de decisions. Però, a més, tal com explica Pedro Femenía, degà de la Facultat de Dret, de la qual dependrà el nou grau, «es tracta d’uns estudis molt complementats transversalment per l’estudi històric, sociològic i cultural de les principals àrees geopolítiques del món». 

El grau en Relacions Internacionals intenta fer valdre les fortaleses de la localització dels estudis i s’orienta a les necessitats dels ocupadors nacionals i internacionals. En aquest sentit, es combinen aspectes de les relacions internacionals públiques i també privades. «La interdisciplinarietat constitueix un element essencial que es considera un punt fort», coincideixen a assenyalar tant des del Vicerectorat d’Estudis com des de la mateixa facultat que insisteix en l’excel·lent treball previ que s’ha dut a terme per a aconseguir les majors garanties de qualitat.

 

Donació artística

En un altre ordre de coses, el Consell de Govern també ha acceptat la donació per part de l'humorista Enrique Pérez Penedo “Enrique” d'un dibuix d'humor fet a l'aquarel·la líquida i tinta xinesa i que porta per títol “Arco iris”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464