Saltar apartados

L'Ajuntament d'Alacant i la UA es comprometen a impulsar el Parc Científic per a promoure el creixement econòmic de la província

El conveni signat avui té com a objectiu l’intercanvi i la difusió del coneixement científic i cultural, i també la cessió d’ús d’espais públics i mitjans tècnics necessaris

 

Alacant. Dilluns, 14 de maig de 2018

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a impulsar l’intercanvi i la difusió de coneixement científic i cultural a la ciutat d’Alacant, com també promoure la cessió de l’ús dels espais, o comprometre’s en el marc de les converses mantingudes a reprendre el projecte estratègic del Parc Científic per a resoldre i agilitar la gestió de les llicències, i també el creixement de noves empreses innovadores.

“Hem aprofitat aquesta ocasió per a parlar sobre un projecte estratègic d’àmbit municipal i provincial com és el Parc Científic, en el qual la Universitat ha fet un esforç molt important i on cal donar suport als projectes que cal desenvolupar, per tant avui també ens posem a treballar per a les iniciatives d’impuls del parc científic”, ha assenyalat l’alcalde d’Alacant.

En aquest sentit, el primer edil ha destacat que “el Parc Científic requereix obres que cal executar i infraestructures, per la qual cosa tenen garantit el suport dels treballadors municipals. Les instruccions són que les llicències es tramiten amb la urgència necessària i que les qüestions que sorgeixen siguen resoltes amb normalitat”.

Per la seua banda el rector de la UA, Manuel Palomar, ha agraït a Luis Barcala “l’interès mostrat per conèixer tot el que estem traient endavant en un convingut que incrementarà l’activitat en la ciutat d’Alacant en matèria de cultura”, al mateix temps que es referia al Parc Científic afirmant que “l’alcalde ha mostrat l’interès institucional i personal per a visitar-lo in situ i així conèixer de primera mà l’estat actual del parc i el desenvolupament que pot tenir en els pròxims mesos”.

Pel que fa al nou conveni, que tindrà una durada d’un any, les dues institucions es comprometen a col·laborar en la realització i la difusió de les activitats culturals produïdes per les Aules Culturals de la UA en els diferents espais públics dependents de l’Ajuntament d’Alacant, entre els quals es troben el Centre Cultural Las Cigarreras, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, la sala d’exposicions Llotja del Peix i Castillo de Santa Bàrbara.

L’Ajuntament d’Alacant i la Universitat constituiran una Comissió Mixta, amb la finalitat de fer el seguiment de l’aplicació del conveni en tots els seus aspectes, i també de resoldre els dubtes que en suscite l’aplicació. La Comissió Mixta estarà integrada pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, o persona en qui delegue, i pel regidor de Cultura, o persona en qui delegue.

 

Parc_Cientifico1
Parc_Cientifico2
Parc_Cientifico3

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464