Saltar apartados

L'Aula de Teatre Contemporani de la UA presenta "En defensa (un concierto de despedida)"

 

 

Alacant. Dilluns, 14 de maig de 2018.

Demà dimarts, 15 de maig, a les 20 hores, al Paranimf de la UA tindrà lloc l’espectacle de teatre contemporani En defensa (un concierto de despedida), una adaptació de l’obra de la dramaturga alacantina Lola Blasco, dirigida per Iván Jiménez . L’entrada serà per invitació, que es pot recollir als punts habituals: MIC (Informació Cultural Museu Universitat d’Alacant i PIC (Informació Servei de Cultura. Baixos del Paranimf).

En defensa ens parla de la «generació perduda», la generació de joves que decideixen abandonar el seu país a causa de l’alt índex d’atur. Els actors són alhora els protagonistes del missatge de l’obra, que parla d’ells i els mostra com a lluitadors que no es volen conformar.

El director, Iván Jiménez, no pretén mostrar els protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es resignen, perquè coneixen la història i no la volen repetir. Són «petits herois de resistència».


María Dolores Blasco Mena

María Dolores Blasco Mena (Alacant, 1983) és escriptora, directora i intèrpret. Es va llicenciar en Dramatúrgia per la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic i es va formar en interpretació en l’estudi de Jorge Eines. Ha assistit, a més, a nombrosos tallers de dramatúrgia, entre els quals, a diversos impartits per Enzo Croman i Marco Antonio de la Parra. És màster en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid, on continua les seues investigacions i realitza tasques docents per al Departament d’Humanitats. L’any 2016 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica. Va ser nominada l’any 2017 als Premis de la Crítica de la Generalitat Valenciana, i l’any 2016 va ser nominada al Premi Nacional en Literatura Dramàtica per la seua obra Siglo mío, bestia mía. Ha publicat obres com a Foto Finis (2007), Oración por un caballo (2008), Pieza paisaje en un prólogo y un acto (2010, Premi Buero Vallejo), Un concierto de despedida (2012), Los hijos de las nubes (2013) o Ni mar ni tierra firme: tres monólogos sobre “La Tempestad” (2014). S’han estrenat moltes de les seues obres, entre les quals, Artículo 47, En defensa, Los hijos de las nubes o Proyecto Milgram.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464