Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del llibre "L'nterés per la Llengua dels valencians"

En la presentació intervindrà l’autor, Josep Daniel Climent, l’editor Josep Vicent Miralles i l’escriptora Lliris Picó

 

LLengua_valencians

 

Alacant. Dimecres, 16 de maig de 2018

Josep Daniel Climent reuneix en una publicació personatges, llibres i fets que reflecteixen l’interès per la llengua dels valencians. L’interés per la llengua dels valencians es presentarà demà dijous, 17 de maig, a les 20 hores, en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) amb la participació de l’autor, que estarà acompanyat per l’editor de la publicació Josep Vicent Miralles, el professor de la UA i prologuista del llibre, Joan Borja, i l’escriptora Lliris Picó.

Per les pàgines del llibre desfilen alguns dels personatges que han fet que la societat valenciana perceba el valencià com una llengua de cultura, digna i amb projecció de futur. Noms com els de Manuel Joaquim Sanelo, Teodor Llorente, Lluís Fullana, Josep Ribelles, Carles Salvador, Manuel Sanchis Guarner, Josep Giner, Enric Valor, Nicolau Primitiu Gómez o Francesc Ferrer Pastor reben una atenció específica, en correlació amb unes vides dedicades en cos i ànima a l’impuls de la llengua, tal com assegura l’autor. També dones, com Empar Navarro, Maria Beneyto, Anna Rebeca Mesquita o Maria Ibars, el record de les quals encara lluita contra l’oblit en una societat amnèsica de veus femenines.

El llibre també fa memòria de la importància de determinades publicacions i activitats de referència al llarg del segle XX: l’Acte d’Afirmació Valencianista del 1914, l’Associació Protectora de l’Ensenyança Valenciana i d’Acció Valenciana durant els anys trenta, la publicació del Diccionari català-valencià-balear, La llengua dels valencians i Lliçons de gramàtica valenciana o l’organització dels Cursos de Llengua de Lo Rat Penat durant la postguerra.

Josep Daniel Climent Martínez

(La Granja de la Costera, 1959) és llicenciat en Història, doctor en Filologia per la Universitat de València i catedràtic de secundària. Ha publicat nombrosos articles d’investigació i divulgació i és autor de llibres com L’obra lingüística de Lluís Fullana i Mira (Denes, 2004), Enric Valor. Estudi i compromís per la llengua (AVL, 2011) o Epistolari (1925-1968). Nicolau Primitiu Gómez Serrano-Emili Gómez Nadal (Generalitat Valenciana, 2014).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464