Saltar apartados

CRUE i MINECO constitueixen una comissió mixta per a abordar la situació de la I+D

La comissió, de la qual forma part la vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, té com a objectiu millorar la gestió de la recerca i la innovació en l'àmbit universitari

CrueMINECO

 

Madrid. Dijous, 24 de maig de 2018

CRUE Universitats Espanyoles i el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat (MINECO) han constituït una comissió mixta per a abordar la situació de la R+D i la problemàtica de la gestió de la recerca. Les universitats són actors fonamentals per al sistema espanyol de R+D+i, ja que suposen més del 60% de la producció científica espanyola. Per açò, el desig de CRUE és que aquesta comissió, que sorgeix com a punt de trobada per a optimitzar el finançament públic en activitats de recerca científica i innovació en l'àmbit de les universitats, es reunisca cada dos mesos per a anar analitzant l'evolució d'aquesta problemàtica.

El passat mes de gener, la presidència de CRUE Universitats Espanyoles li va presentar a la Secretaria d'Estat de R+D+i un document en el qual s'incloïa la descripció dels aspectes considerats de major interès i que generen més preocupació en l'àmbit de la gestió de la recerca i la transferència de coneixement. Entre aqueixos punts, s'assenyalaven els problemes de contractació temporal laboral per a activitats de recerca, de gestió econòmic-pressupostària, de tractament de la deducibilidad de les quotes d'IVA suportat en les activitats de recerca, de seguiment de la participació de les universitats en les seues spin-off (activitats i tornades econòmiques), i també dels derivats de les convocatòries d'ajudes a la recerca.

Per part de la Secretaria d'Estat de R+D+i, la comissió està composta per la secretària d'Estat de R+D+i, Carmen Vetla; el secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez, i la directora general de Polítiques de R+D+i, Clara Eugenia García.

Per part de CRUE Universitats Espanyoles integren la comissió el seu president i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el president de la CRUE R+D+i i rector de la Universitat de Còrdova, José Carlos Gómez; el president de la CRUE Gerències i rector de la Universitat de la Corunya, Julio Albalde; el secretari executiu de la CRUE R+D+i, José Manuel Pingarrón; el gerent de la Universitat de Lleida, Josep María Sentiu, i la vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro.

La comissió explica també amb la participació de l'Agència Estatal de Recerca a través de la seua directora, Marina Villegas; la cap de Divisió de Coordinació, Avaluació i Seguiment Científic i Tècnic, Victoria Llei, i la cap de la subdivisió de Seguiment i Justificació d'Ajudes, Carmen Penyes.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464