Saltar apartados

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi i el Jardí Botànic de Torretes demanen que la feina dels esparters siga reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat

Amb aquesta reivindicació, la UA i l’Ajuntament d’Ibi inauguren l’exposició i les Jornades de l’Espart "Cistelleria i Artesania de les Fibres Vegetals, Patrimoni Natural i Cultural"

 

 

Alacant. Dimecres, 23 de maig de 2018

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Ibi, a través del Museu de la Biodiversitat i el Jardí Botànic de Torretes, organitzen l’exposició i les jornades de l’espart “Cistelleria i Artesania de les Fibres Vegetals, Patrimoni Natural i Cultural”. La inauguració tindrà lloc el divendres a les 19 hores a les instal·lacions del Museu de la Biodiversitat, amb l’obertura al públic de l’exposició i la conferència inaugural “Cestería Ibérica”, a càrrec de Carlos Fontales, cisteller internacional i investigador de cistelleria.

El dissabte 26 començaran les jornades, també al Museu, a les 10:30 hores. El programa inclou una demostració de Fibres Vegetals, a càrrec dels esparters “taller de l’experiència” d’Ibi i de la Universitat Popular d’Albacete; un taller infantil de cabanyes de vímet; una visita guiada a l’exposició; balls populars amb l’Associació “Amics de les Muntanyes”; i un mercat ambulant d’artesania i associacions.

El director del Museu, Eduardo Galante, destaca la importància d’aquestes activitats culturals de recuperació de sabers tradicionals de l’ús de fibres vegetals, que fan des de fa diversos anys. Galante afirma que “estem tractant amb altres grups d’Espanya i entitats culturals perquè es reconega com a Patrimoni de la Humanitat l’activitat dels esparters”. En aquest sentit, Eduardo Galante afig que “ja tenim suports importants d’administracions i organitzacions”.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464