Saltar apartados

El Paranimf de la UA acull l'estrena de l'obra de teatre "Hécuba", d'Eurípides

La tragèdia grega d’Eurípides, dirigida per Pascual Carbonell i interpretada per l’Aula de Teatre de la UA, ha sigut guardonada durant la preestrena en el III Festival de Teatre Amateur Clàssic Prima Festum celebrat a Garray (Sòria)

 

Hecuba_estrene1 Hecuba_estrene2

 

Cartell_Hecuba1Alacant. Dilluns, 21 de maig de 2018

L’Aula de Teatre Clàssic de la UA estrena demà, dimarts 22 de maig, a les 20 hores, al Paranimf de la UA, l’obra de teatre Hécuba, d’Eurípides, una gran història de grans dones, basada en la traducció de Juan Antonio López Férez i dirigida per Pascual Carbonell. L’obra ha sigut guardonada aquest cap de setmana durant la preestrena en el III Festival de Teatre Amateur Clàssic Prima Festum, celebrat a Garray (Sòria), amb el Premi a la Millor Obra Finalista. Trofeu Numància, certificat i 1.500 euros.

L’entrada serà per invitació que es pot recollir en els punts habituals: MIC (Informació Cultural Museu Universitat d’Alacant) i PIC (Informació Servei de Cultura. Baixos del Paranimf).

La tragèdia d’Eurípides està ambientada en la guerra de Troia, però explicada des del punt de vista de les dones, que sempre acaben sent les grans perdedores. Els homes moren al camp de batalla i esdevenen herois, però elles són les que ho perden tot, fins i tot la pròpia llibertat. Hécuba és la història d’una lloba, d’una mare coratge que és capaç, malgrat haver-ho perdut tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia.

Pascual Carbonell presenta aquest relat com una representació que permet desenvolupar dins i fora de l’escenari tots els elements que formen part de l’art dramàtic. Declamació, ball, música i cant estaran presents al llarg de l’obra. Segons paraules del director, «Eurípides situa l’acció del seu text al Quersonès traci, al costat del mar. El mar serà per al nostre muntatge un element més, un personatge més, perquè vivim a Alacant a la vora d’un mar que també ha viscut l’horror de la guerra, un horror i les seues conseqüències que ens fan compartir un sentiment viscut o pròxim. Perquè el mal, el maltractament i el sentiment d’impotència, els trobem al llarg de la història i molt prop, en qualsevol lloc. Per això el teatre grec és actual, perquè tracta temes universals que mai passaren de moda i que toquen directament l’ésser humà des del seu fons més profund».

La guitarra espanyola, la percussió (caixó, bongos…), els bastons i les sabates, seran els instruments utilitzats per a interpretar la música d’aquest espectacle, amb ritmes i bases de percussió compostos exclusivament per als diferents moments musicals. La música formarà part del desenvolupament de l’obra.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464