Saltar apartados

El rector destaca que les universitats han d'actuar com a agents transformadors del sistema econòmic i social

La Universitat d’Alacant celebra el Solemne Acte de Clausura del Curs 2017-2018 amb la investidura de cent vint-i-set nous doctors

 

CLAU_CURSO2018_1
CLAU_CURSO2018_2
CLAU_CURSO2018_3
CLAU_CURSO2018_4
CLAU_CURSO2018_5
CLAU_CURSO2018_6
CLAU_CURSO2018_7
CLAU_CURSO2018_8

 

Alacant. Divendres, 25 de maig de 2018

El Paranimf de la Universitat d’Alacant ha sigut escenari aquest divendres del Solemne Acte de Clausura del Curs 2017-2018 en què s’han investit un total de cent vint-i-set nous doctors que van llegir la seua tesi doctoral durant el curs passat.

El rector, Manuel Palomar, ha felicitat els nous doctors per l’obtenció del màxim títol universitari i ha assenyalat en el seu discurs que «les universitats són sinònim històric de la generació de coneixement i pilars essencials i insubstituïbles del progrés científic. La investigació i la formació d’investigadors han de continuar sent un dels senyals d’identitat de la Universitat. Ara bé, la manera de fer investigació ha canviat i les universitats s’hi han d’adequar».

En la seua intervenció, Palomar s’ha referit a la Trobada Internacional de Rectors celebrada els dies 21 i 22 de maig a la Universitat de Salamanca i ha esmentat alguna de les consideracions que s’hi van expressar. El rector ha afirmat que «és una prioritat que les universitats no solament coneguen, sinó que lideren aquesta revolució, anticipant canvis de paradigma en funció de les noves realitats imperants».

El rector ha defensat que «la Universitat ha de fer un esforç per a informar i explicar què fa, per què i per a què. Per això, la investigació ha de ser oberta, participativa i col·laborativa, cosa que obliga, també, a revisar els paradigmes de finançament i avaluació de les universitats i dels investigadors. Finalment, la investigació ha de ser interdisciplinària, abastar totes les àrees, prestant una atenció especial a un equilibri harmònic i sostenible entre els avanços tecnològics i científics, especialment els més disruptius, i els valors humans».

També s’ha referit en el seu discurs a la contribució de les universitats al desenvolupament social i territorial, «les universitats reflecteixen aquestes desigualtats i no les poden eliminar per si soles, però sí que poden i deuen ser una part important per a la seua solució, sent exemples d’equitat i diversitat, i actuant com a agents transformadors del sistema econòmic i social. Amb aquesta finalitat cal que reforcen les col·laboracions amb diferents sectors de la societat, incloent-hi, entre altres, la iniciativa privada, les comunitats locals, els mitjans de comunicació, la classe política i les organitzacions no governamentals, a més d’altres universitats».

El vicerector d’Estudis, Enrique Herrero, que ha sigut l’encarregat d’introduir l’acte d’investidura, ha destacat que “els doctors són la màxima expressió d’allò que la universitat pot oferir a la societat i sublimen el que millor sabem fer, forma i transmetre coneixement”.

En l’acte celebrat aquest divendres s’han investit un total de cinquanta-cinc nous doctors, que s’uneixen als setanta-dos que van ser investits divendres passat del total de dos-cents cinquanta-quatre que van fer la lectura de la tesi al llarg del passat any.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464