Saltar apartados

Els detectius protagonitzen una nova edició del Cicle Maig Negre, que retrà homenatge a Paco Camarasa

Amb direcció de Mariano Sánchez Soler i Francisco J. Ortiz, el cicle ha programat aquest any trobades amb els autors José Ángel de Dios, Andreu Martín, Javier J. Valencia i Carlos Zanón

 

Maig_negreAlacant. Dilluns 21 de maig de 2018

El Cicle Maig Negre arriba a la dotzena edició  de la mà dels seus directors, Mariano Sánchez Soler i Francisco J. Ortiz, amb una nova edició que aquest any estarà dedicada als detectius: «De Barcelona a Twin Peaks».

El cicle comença dimecres, 23 de maig, a les 19 hores a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), amb l’homenatge al llibreter Paco Camarasa, desaparegut recentment, bastió negre criminal de la millor literatura del món (1950–2018) a càrrec d’Andreu Martín i Mariano Sánchez Soler. La jornada inaugural inclou la sessió «Del Cabaret Pompeya a l’Harem del Tibidabo», trobada amb l’autor Andreu Martín.

El cicle, integrat per quatre sessions del 23 al 26 de maig, continuarà el dijous 24 amb una sessió dedicada al «Lynch Noir. El cinema negre segons David Lynch», a càrrec de Francisco J. Ortiz, una sessió que inclou la segona trobada amb l’autor, en aquesta sessió amb Javier J. Valencia i l’editor José Ángel de Dios, els quals parlaran de «Santeros y tulpas. El noir y el fantastique colisionan en Austin y Twin Peaks», i presentaran Universo Twin Peaks i No hay santos, amb Gabino Iglesias.

El divendres 25 de maig, Mariano Sánchez Soler impartirà la xarrada «Paseo por Barcelona como escenario noir. Del cine policiaco a la novela negra (1950-2018)» i serà el torn de la trobada amb l’autor Carlos Zanón i el seu «Taxi: Ulisses en las calles de Barcelona».

Conclourà el Maig Negre el dissabte 26 amb el cicle Lynch Neo Noir, que inclou les projeccions de les seues pel·lícules Vellut blau (1986) i Cor salvatge (1990). Les projeccions seran en versió original en anglès amb subtítols en castellà.

Col·laboren amb el Cicle la Llibreria 80 Mundo i l’editorial Dilatando Mentes.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464