Saltar apartados

Investigadors de la UA col·laboren en un projecte centrat en el desenvolupament de nous tractaments per a tumors de mal pronòstic

Liderat per l’Hospital General d’Elx i FISABIO, es busca finançament a través de la plataforma col·lectiva Precipita per a sufragar la investigació 

 Grupo_investigacion1  Grupo_investigacion2

 

Alacant. Dilluns, 21 de maig de 2018

L’Hospital General Universitari d’Elx, a través de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), ofereix la possibilitat als ciutadans de contribuir amb els seus donatius al finançament d’un projecte d’investigació en càncer. Des de fa tan sol uns dies, els ciutadans de qualsevol part del món poden aportar el seu granet d’arena al projecte, que se centra en el desenvolupament de nous tractaments per a tumors de mal pronòstic.

Per a fer-ho només han de visitar la pàgina web de la plataforma de finançament col·lectiu Precipita, que se centra especialment en la recaptació de donatius per a sufragar projectes científics, i buscar el projecte denominat «Desenvolupament de nous tractaments per a tumors de mal pronòstic».

El grup d’investigació encarregat de desenvolupar el projecte està liderat per Miguel Saceda, de l’Hospital General d’Elx i FISABIO, on s’inclouen oncòlegs del Servei d’Oncologia d’aquest centre sanitari, els químics Diego Alonso i Isidro Pastor  de l’Institut de Síntesi Orgànica de la Universitat d’Alacant, especialistes en bioinformàtica i model molecular de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i biòlegs moleculars i cel·lulars de FISABIO.

L’objectiu general del projecte és cercar i desenvolupar tractaments alternatius en tumors que han adquirit resistència als tractaments convencionals o hi són refractaris.

En aquest sentit, el grup investigador vol desenvolupar compostos inhibidors de la quinasa PTK6, que puguen ser desenvolupats com a possibles fàrmacs per a ser utilitzats en diversos tipus de càncer de mal pronòstic, com carcinoma de pàncrees exocrí i tumors de mama triple negatius.

L’adenocarcinoma de pàncrees exocrí s’associa amb un índex molt baix de supervivència, de manera que constitueix un dels tumors amb pitjor pronòstic. L’absència d’una resposta efectiva al tractament quimioteràpic en els pacients afectats és una de les causes principals que contribueixen a l’alta mortalitat d’aquesta malaltia.Finançament col·lectiu o “crowfunding”

El crowdfunding, també denominat micromecenatge és una manera d’oferir a la ciutadania la possibilitat de contribuir econòmicament a projectes o idees emprenedors mitjançant donatius que es realitzen en línia de manera altruista.

Una vegada s’ha llançat la iniciativa, és necessari aconseguir un mínim de donacions per a continuar amb la recaptació; si no s’hi arriba es retornarien els donatius als participants. En el cas del projecte de FISABIO-Elx, el mínim necessari és de 3.000 euros. A més hi ha un termini de noranta dies per a recaptar els donatius; una vegada que conclou el termini, la iniciativa expira.


Més informació

 

Esquema_Biocomputacion 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464