Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull el VI Congrés Internacional Convivio per a l'Estudi de la Poesia de Cançoner amb experts procedents d'Europa, Amèrica i Àsia

És la trobada científica internacional més important sobre poesia medieval i renaixentista ·        

La poesia castellana, catalana, gallega, portuguesa i occitana són els camps d’estudi durant el Congrés

 

Cartell_convivioAlacant. 22 de maig de 2018

El Grup Internacional CIM (Cançoners, Impresos i Manuscrits), els projectes del qual tenen seu a l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració del Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement, la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Catalana, organitzen des de demà dia 23 i fins al 25 de maig el VI Congrés Internacional Convivio per a l’Estudi de la Poesia de Cançoner. Aquesta reunió està considerada la trobada científica internacional més important sobre poesia medieval i renaixentista. Fins avui ha tingut lloc a universitats com la de Cambridge, Lisboa, Rennes, Verona. L’esdeveniment és d’una gran importància per a la filologia i comptarà amb molts congressistes procedents d’Europa, Amèrica i Àsia. El camp d’estudi que es tractarà en aquesta edició serà la poesia castellana, catalana, gallega, portuguesa i occitana.

La trobada té cinc ponències plenàries i tres taules redones, a més de nombroses sessions de comunicacions. Els especialistes en poesia medieval i renaixentista treballen des de la materialitat dels còdexs i els incunables medievals, fins als gèneres i autors, passant pels tòpics literaris, assenyala Josep Lluís Martos, president del Comitè organitzador del VI Congrés Internacional Convivio.

La inauguració del Congrés, demà dimecres a les 9:30 hores a l’aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres, tindrà les intervencions d’Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement; Juan Mesa, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; Antoni Mas, director de la Seu d’Alacant de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; M. Àngels Francés, directora del Departament de Filologia Catalana; Cleofé Tato, presidenta de l’Associació Internacional Convivio; i Josep Lluís Martos, president del Comitè organitzador del VI Congrés Internacional Convivio.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464