Saltar apartados

"Gasterra naix amb vocació de convertir-se en el primer centre de referència acadèmic nacional i internacional de gastronomia del Mediterrani"

La Universitat d’Alacant present a Dénia un centre d’“excel·lència investigadora i docent” juntament amb l’Agència Valenciana de Turisme i a l’Ajuntament de Dénia

 

Gasterra1
Gasterra2
Gasterra3
Gasterra4
Gasterra5
Gasterra6
Gasterra7
Gasterra8
Gasterra9
Gasterra10

 

Dénia. Dimarts, 29 de maig de 2018

Les instal·lacions de Baleària Port van ser l’escenari triat per a la presentació en societat de Gasterra, el Centre de Gastronomia del Mediterrani que naix de la mà de la Universitat d’Alacant, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Ajuntament de Dénia amb l’objectiu de convertir-se en el primer centre de referència acadèmic nacional i internacional de gastronomia del Mediterrani.

Aquesta iniciativa que cerca “impulsar els estudis de la Gastronomia”, parteix de la base de l’impacte social, econòmic i cultural que el sector ha arribat a aconseguir i de la necessitat “d’implementar una visió acadèmica del món gastronòmic com ja existeix als Estats Units des de l’any 1946 i la concepció del qual ha sigut exportada i associada a països i universitats d’entre els més avançats del món” com destacava el rector, Manuel Palomar en la seua intervenció, qui apuntava també que “l’augment de la competitivitat del mercat gastronòmic nacional i internacional reclama una adaptació major i millor a la necessitats de la societat, un professionalització que requereix més formació especialitzada i un compromís ferm amb l’excel·lència”.

Palomar va assenyalar en la seua intervenció que “en un món globalitzat i altament competitiu, la nostra supervivència es forma com un desafiament intergeneracional que exigeix nous líders i Gasterra s’ha de formar com un centre clau per al desenvolupament i la dinamització de la gastronomia, des del nou grau en Gastronomia i Arts Culinàries i els programes associats, com màsters, especialitzacions i certificacions de postgrau, fins a arribar a tot allò relacionat amb la tecnologia i la indústria dels aliments, el desenvolupament de nous ingredients i productes alimentaris intermedis, la potenciació de nous sectors i activitats vinculades amb sostenibilitat, la seguretat, la innovació i la digitalització entre d’altres”.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, va recalcar que “tenim un repte important davant de nosaltres i aquest exigeix que fem sumes creatives. Gasterra representa la voluntat de col·laborar i de crear alguna cosa en benefici de la societat. Una aposta per la creació d’una marca d’identitat a través de la gastronomia”. En aquesta línia, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, assegurava que “el centre gastronòmic del Mediterrani és molt important per a Dénia i suposa un pas més en la consolidació del projecte Ciutat Creativa de la Gastronomia en el vessant que més satisfaccions ens dóna, la formació”.

Ana Laguna, coordinadora del projecte, va assenyalar que la gastronomia juntament amb el turisme i l’agroalimentació suposen un 25% del PIB espanyol i “Alacant té una posició privilegiada i Gasterra suposarà una oferta formativa amb personalitat, caràcter i rigorosa de nivell universitari”, mentre que l’amfitrió de la presentació, el president de la naviliera Baleària, Adolfo Utor, destacava que “és una gran projecte que, sens dubte, contribuirà al fet que Dénia recupere la importància a partir de l’economia del coneixement que sempre aporta la formació universitària”.

Un Màster en Arrossos i Alta Cuina Mediterrània constitueix la primera oferta formativa de Gasterra, ofereix 20 places i les classes s’impartiran entre Dénia i Alacant. El Màster es compon d’un títol d’expert i un títol d’especialista, que es poden cursar de manera independent, a més del treball de final de màster que es vincularà a una línia de recerca relacionada amb la gastronomia, l’alimentació, la salut, el turisme i les ciències culinàries, entre moltes altres i que comptarà amb 104 hores de practiques que es realitzaran en els millors restaurants amb estrella Michelin de les comarques d’Alacant.

L’acte va ser conduït per la directora de Comunicació de la Universitat d’Alacant, María Martín i va tenir la participació dels alumnes de l’Aula de Teatre de la UA que van animar la presentació recitant versos relacionats amb la gastronomia d’autors com Miguel Hernández, Vicent Andrés Estellés, Lorca o Ovidi Montllor entre d’altres.

 

Gasterra11

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464