Saltar apartados

La Guàrdia Civil, la Universitat d'Alacant i l'Institut Universitari d'Investigació sobre Seguretat Interior, inauguren el "V Taller sobre les operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració al Mediterrani" a Alacant

 

Alacant. Dimarts, 29 de maig de 2018

Demà dimecres, 30 de maig de 2018, la Universitat d’Alacant, l’IUISI i la Guàrdia Civil inauguren el “V TALLER SOBRE LES OPERACIONS CONJUNTES INTERNACIONALS. SITUACIÓ DE LA IMMIGRACIÓ AL MEDITERRANI”, que es perllongarà fins al divendres, 1 de juny, i que es farà a la sala de graus “Rector Ramón Martín Mateo” de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant.

Aquestes jornades, en la cinquena edició, es posicionen com una de les trobades internacionals més rellevants en l’àmbit de la informació sobre la situació, les actuacions i la cooperació policial respecte de l’actualitat de la immigració en el marc de la Unió Europea, a través dels canals marítims del mar Mediterrani.

Amb motiu de la celebració del taller, la Guàrdia Civil ha preparat una visita al buc oceànic “Rio Miño” de la Guàrdia Civil, dedicat a feines de prevenció de la immigració irregular, que atracarà al Port d’Alacant durant aquests dies. També està prevista la visita a un dels avions d’ala fixa de la Guàrdia Civil, que aterrarà en l’Aeroport d’Alacant-Elx, el pròxim dijous, per a rebre la visita dels assistents al seminari.

Durant el taller participaran com a ponents el director general de la Casa Mediterrani, Javier Hergueta Garnica, i el catedràtic la Universitat d’Alacant, Jaume Ferrer Lloret, a més de diferents experts que analitzaran, amb les seues intervencions, la situació actual de la immigració al Mediterrani.

L’obertura de la primera jornada serà a càrrec del coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, Manuel Muñoz Castillo, i del degà de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant, Pedro Jesús Femenia.

A l’acte de clausura està prevista l’assistència del rector de la Universitat, D. Manuel Palomar Sanz, i del delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Moragues, a més d’altres autoritats de la província.

 

Context del Taller

Amb l’entrada en vigor del reglament EUROSUR al novembre del 2013, Europa comença a definir les seues línies mestres en la lluita contra el tràfic d’éssers humans i la immigració irregular. Des de fa diversos anys la tendència internacional condueix a la cooperació de les institucions a tots els nivells, nacional i internacional, i s’involucra activament fins i tot en els mateixos països d’origen de les migracions.

Aquesta cooperació es plasma en les actuacions conjuntes com les operacions Indalo i Hera, referents actuals en l’àmbit de la cooperació internacional multipropòsit.

La projecció de la seguretat del futur, el disseny de les eines que ens permeten evitar les pèrdues de vides humanes, i l’explotació d’éssers humans una vegada que aconsegueixen creuar les nostres fronteres, exigeix involucrar tots els països, els d’origen de la migració i els destinataris d’aquests emigrants.

D’aquesta forma és necessari involucrar tots els actors que formen part d’aquest procés, i també la major part de la seua societat empresarial, que són els responsables del desenvolupament tecnològic d’eines que ens ajuden a aconseguir aquestes finalitats.

L’objectiu del taller és fer conèixer la situació actual de les operacions conjuntes, com es gestionen, el desenvolupament d’aquestes i l’evolució desitjable en el futur pròxim. També es farà conèixer com la Guàrdia Civil contribueix a crear l’ESP (European Situational Picture), i més en concret el NSP (National Situational Picture) d’Espanya quant a les operacions conjuntes d’àmbit internacional, els diferents escenaris possibles als quals ens enfrontem durant aquestes i l’estratègia que les empara.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464