Saltar apartados

La Societat Iberoamericana d'Electroquímica concedeix el Premi Trajectòria al catedràtic de la UA Juan Feliu

 

Alacant. Dijous, 31 de maig de 2018

El professor de la Universitat d’Alacant Juan M. Feliu ha sigut guardonat amb el Premi a la Trajectòria Dr. Agustín Arévalo de la Societat Iberoamericana d’Electroquímica (SIBAE), en la seua primera edició, per la seua brillant carrera investigadora en l’àrea de l’Electroquímica. El guanyador rebrà el reconeixement i oferirà una conferència plenària en el Congrés de la SIBAE, que tindrà lloc a la ciutat del Cuzco (Perú) del 3 al 8 de juny del 2018.

En paraules del catedràtic de Química Física i director del Grup d’Electroquímica de Superfícies, adscrit a l’Institut d’Electroquímica de la Universitat d’Alacant, «el premi és un reflex del gran treball realitzat per tots els membres del Grup de la UA, incloent-hi tant joves investigadors com els que m’han precedit. Per tot això, per a mi té una importància especial que siga la primera vegada que es concedeix», destaca Feliu.

 

JuanM_FeliuCurrículum

El professor Juan M. Feliu és catedràtic de Química Física, director del Grup d’Electroquímica de Superfícies de la Universitat d’Alacant i, des del 2015, editor en cap del Journal of Electroanalytical Chemistry. Entre altres guardons, ha rebut el Premi CIDETEC a la Trajectòria Científica en Electroquímica (2006), el Premi Brian Conway d’Electroquímica Física (2008), i el Premi Charles N. Reilley de Química Electroanalítica (2017). Ha publicat més de 450 contribucions en l’àrea d’electroquímica de superfícies amb més de 12.000 citacions.

La seua principal línia d’investigació mira d’establir relacions entre l’estructura i la composició superficial i la reactivitat electroquímica resultant, dins dels camps d’electroquímica de superfícies i fonaments d’electrocatàlisi en piles de combustible. En concret, les reaccions electrocatalítiques estudiades per Feliu responen als efectes superficials en la cinètica d’oxidació / reducció de sondes moleculars de superfície, oxidació de potencials combustibles orgànics i petites molècules que contenen nitrogen, així com la reducció d’oxigen i altres espècies relacionades amb la química verda.

 

 

SIBAE

La Societat Iberoamericana d’Electroquímica (SIBAE) va ser fundada el 1992, està formada per membres d’Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Espanya, Mèxic, Perú, Portugal, Uruguai i Veneçuela. Organització sense finalitats de lucre, té acord de cooperació amb la ISE (International Society of Electrochemistry). Entre els seus objectius hi ha el de promoure la cooperació entre els investigadors, estudiants, tècnics, etc. que desenvolupen estudis electroquímics tant bàsics com a aplicats, així com col·laborar amb l’avanç de l’electroquímica com a ciència i com a tecnologia.

Notícies relacionades:

Dues prestigioses revistes de l’editorial “Nature” recullen els últims avanços del Grup d’Electroquímica de Superfícies de la Universitat d’Alacant

El professor de la UA, Juan Feliu, obté el major reconeixement internacional en Electroquímica

Científics proven amb èxit en la NASA catalitzadors dissenyats en la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant obté un premi nacional en electroquímica per un estudi de catalitzadors de platí

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464