Saltar apartados

La UA coorganitza la Conferència Anual de l'Associació Europea de Professionals de la Comunicació en Educació Superior (EUPRIO)

La conferència tindrà lloc a Sevilla del 3 al 6 de juny i tractarà la “Transformación digital en la Educación superior”

La trobada bat el record de participació i comptarà amb 350 professionals de la comunicació i el màrqueting d’una vintena de països europeus, a més del Líban, Sud-àfrica i Nova Caledònia

 

New_Euprio_Logo_2018

 

Alacant. Dilluns, 28 de maig de 2018

Les Universitats d’Alacant, La Rioja i Internacional d’Andalusia organitzen la Conferència Anual de l’Associació Europea de Professionals de la Comunicació en Educació Superior (EUPRIO), que reunirà 350 professionals de la comunicació i el màrqueting, del 3 al 6 de juny a Sevilla. La conferència estarà centrada en la Transformació Digital i l’impacte que té en els Departaments de Comunicació de les Universitats.

El programa tractarà qüestions noves d’interès com l’ús dels Big Data per a aconseguir una comunicació efectiva; noves app de micromàrqueting; com personalitzar de forma nova els canals i el contingut de les Xarxes Socials; eines multimèdia per a divulgació de la ciència; o com generar empatia amb eines digitals per a aconseguir objectius de comunicació interna, entre d’altres qüestions.

Per a desenvolupar aquests temes els organitzadors compten amb ponents de prestigi internacional reconegut en aquest camp, entre els quals es troba l’irlandès Gerry MacGovern, que impartirà la conferència inaugural “La experiencia con estudiantes: priorizar a los estudiantes es la estrategia digital más inteligente de todas”. Gerry McGovern, ha dedicat vint anys a comprendre i formalitzar els components d’una cultura digital d’èxit. Els seus mètodes Top Tasks han sigut utilitzats per organitzacions com Google, Dropbox, Toyota, GOV.UK, Microsoft, IBM i Cisco, i ha treballat com a consultor a 35 països.

Entre els ponents destacats estarà Kristina Kardum, directora general de Comunicació del Parlament Europeu, qui tractarà amb la seua ponència sobre la nova Llei de Protecció de Dades Europea (GDPR), en vigor des del passat divendres.

A més de la conferència inaugural, el programa inclou classes magistrals i tallers pràctics sobre el desenvolupament d’estratègies web; noves app per a la comunicació universitària, com convertir els estudiants en ambaixadors de les universitats gràcies a l’anàlisi digital de dades; o les biblioteques digitals, que tindrà una ponència sobre la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes de la UA, a càrrec de Silvia. G. Ponsoda.

El programa també inclou el lliurament de Premis EUPRIO, un reconeixement a l’excel·lència professional i l’originalitat de projectes duts a terme per les universitats sòcies, centrats en la comunicació amb estudiants, personal, compromís social o les relacions amb els mitjans.

La temàtica de la conferència ha despertat un gran interès entre els professionals de la comunicació de més de vint universitats i institucions d’educació superior europees i també del Líban, Sud-àfrica o Nova Caledònia. Els organitzadors afirmen que s’ha batut el record d’inscripcions en la història de l’associació, amb 350 participants.

La presidenta d’EUPRIO, Christine Legrand, directora de comunicació de la CPE Lió (França), juntament amb els organitzadors espanyols, José Javier Tejada, director de Comunicació de la Universitat de La Rioja i director del comitè organitzador de la conferència; Inmaculada Trenado, directora de Comunicació de la Universitat Internacional d’Andalusia i presidenta de l’Associació Espanyola AUGAC, i Virginia Aceituno, tècnica de Comunicació Internacional, Cultural i Social de la Universitat d’Alacant, asseguren estar molt satisfets amb la gran qualitat dels ponents i l’altíssima participació, després de quasi dos anys de preparació d’aquesta trobada.

 

EUPRIO i AUGAC

EUPRIO és l’associació de comunicadors d’Educació Superior a Europa, presidida per Christine Legrand, directora de comunicació de CPE Lió (França). Té com a finalitat assegurar que la comunicació amb els públics objectius siga un factor clau en la planificació estratègica de la universitat, a través de l’excel·lència de les comunicacions i de l’intercanvi de les millors pràctiques i noves idees entre els socis de l’associació. Formen part d’EUPRIO 700 professionals de 25 països.

AUGAC és l’Associació de Professionals de Gabinets de Comunicació de les Universitats Espanyoles, públiques i privades, i Centres d’Investigacions, fundada l’any 1985, presidida per Inmaculada Trenado, directora de Comunicació de la Universitat Internacional d’Andalusia. Agrupa professionals que desenvolupen la seua activitat en serveis o àrees de comunicació institucional i gabinets de premsa de les universitats i centres d’investigació espanyols. La seua finalitat és projectar els temes universitaris, culturals i cientificotecnològics cap a la societat mitjançant la utilització de totes les disciplines i els canals de comunicació existents, i vetlar perquè l’exercici professional dels seus associats es faça en condicions d’independència i objectivitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464