Saltar apartados

La UA porta la seua producció de teatre i dansa a la ciutat d'Alacant

En defensa, Hécuba, de Eurípides y Los figurantes podrán verse los días 30 de mayo, 6 y 13 de junio, en el Cetro Cultural las Cigarreras, en el marco de la celebración de la “I Mostra de Teatre Universitari (Universidad de Alicante- Las Cigarreras) 2018”

La útima cena y Comèdia sense títol se representarán los días 29 y 30 de junio, en el Teatro Arniches de AlicanteAlacant. Dimarts, 29 de maig de 2018

Les obres de producció pròpia de l’Aula de Teatre i Dansa de la UA es podran veure, a partir d’ara, a la ciutat d’Alacant, concretament, al Centre Cultural Les Cigarreres i al Teatre Arniches.

En defensa, Hécuba, d’Eurípides i Los figurantes seran representades els dies 30 de maig, 6 i 13 de juny, en el marc de la celebració de la I Mostra de Teatre Universitari, esdeveniment que organitza, per primera vegada, la Universitat d’Alacant en col·laboració amb el Centre Cultural Les Cigarreres, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Universitat i l’Ajuntament d’Alacant a través de la Regidories de Cultura, i Acció Social. A més, el Teatre Arniches d’Alacant acollirà durant els dies 29 i 30 de juny, les representacions La última cena i Comedia sin título.

Centre Cultural Les Cigarreres

La I Mostra de Teatre Universitari comença demà dimecres 30 de maig a Les Cigarreres amb l’obra de teatre En defensa, un espectacle de teatre contemporani, dirigit per Iván Jiménez i concebut com un concert de comiat en homenatge a Lola Blasco. L’obra ens parla de l’actualitat, de la «generació perduda», la dels joves que decideixen anar-se’n del seu país per culpa de l’atur tan elevat. Els actors són alhora els protagonistes del missatge de l’obra, que parla d’ells i els mostra com a lluitadors que no es volen conformar.

El 6 de juny serà el torn d’Hécuba, versió de la tragèdia d’Eurípides ambientada en la guerra de Troia, però explicada des del punt de vista de les dones, que sempre acaben sent les grans perdedores. Els homes moren al camp de batalla i esdevenen herois, però elles són les que ho perden tot, fins i tot la llibertat. Hécuba és la història d’una lloba, d’una mare coratge que és capaç, malgrat haver-ho perdut tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia. Una gran història de grans dones basada en la traducció de Juan Antonio López Férez, dirigida per Pascual Carbonell i interpretada pel Grup de Teatre Clàssic de la UA.

Los figurantes, una adaptació de la divertida comèdia de Sanchis Sinisterra i interpretada per l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent (UPUA) amb Elizabeth Sogorb com a directora, serà el colofó final d’aquesta trobada teatral, el pròxim 13 de juny. L’obra, estrenada per primera vegada el 1989, planteja la rebel·lió dels figurants contra els protagonistes. Els figurants prenen l’escenari i això dóna lloc a situacions absurdes i surrealistes que potser no s’allunyen tant de la vida real... Jugant amb la fórmula del metateatre, aquesta comèdia dividida en dos actes es compon de diàlegs àgils i directes amb un llenguatge col·loquial i escenes corals majoritàriament. Però entre riallada i riallada, l’obra planteja una pregunta per a la reflexió: realment som nosaltres els que dirigim la nostra vida?

Totes les representacions seran amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala, a les 20.30 hores, a La Caixa Negra de Les Cigarreres.

Teatre Arniches d’Alacant

L’Aula de Dansa de la Universitat d’Alacant obrirà la programació del Teatre Arniches d’Alacant, el divendres 29 de juny, amb La última cena, una obra dirigida per Carlos Peñalver que mostra com la famosa obra de Leonardo da Vinci es converteix en espectacle de dansa contemporània. Amb aquesta obra de dansa, Peñalver presenta una nova forma de veure la famosa pintura de Leonardo da Vinci, mantenint la mateixa situació i trama, però actualitzant-ne el contingut i la manera de veure la història. «Quan la bondat s’enfronta a la traïció, quan tots som u i u som tots, potser és l’última vegada que ens trobarem. Ací hi ha el principi del final... Ací hi ha el principi de tot...»

I el dissabte 30 de juny tindrà lloc la representació de Comedia sin título, la gran obra que Federico García Lorca estava creant quan va ser afusellat, fa més de vuitanta anys. El mateix Lorca qualificava aquesta obra com «un drama social», del qual solament ens queda el primer acte. Aquesta peça i s’insereix dins de la seua trilogia del Teatre Impossible, juntament amb Así que pasen cinco años i El público. Per tot això, un repte més que suggeridor, més que atrevit, el que aquest curs s’ha proposat el grup clàssic de la nostra Aula de Teatre, sota la direcció d’Iván Jiménez.

Les dues obres començaran a les 20.30 hores i seran d’accés lliure fins a completar l’aforament.

Més informació: MIC (Informació Cultural Museu Universitat d’Alacant i PIC (Informació Servei de Cultura .Baixos del Paranimf).

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464