Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inunda el Mediterrani de solidaritat

Més de 700 persones participaran el pròxim dissabte en la II jornada “La Mar Solidària” a la platja de l’Albufereta, l’Almadrava i les instal·lacions del Club Nàutic Costa Blanca

 

Mar_solidaria1
Mar_solidaria2
Mar_solidaria3
Mar_solidaria4
Mar_solidaria5
Mar_solidaria6
Mar_solidaria7
Mar_solidaria8

 Presentació de la iniciativa hui i alguns moments de la passada edició de la “Mar Solidària”

 

Alacant. Dimecres, 30 maig de 2018

Aquest matí s’ha presentat a la Seu Ciutat d’Alacant de la UA la II edició de “La Mar Solidària” que es farà el pròxim dissabte dos de juny. Una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat i el Club Nàutic Costa Blanca, que té com a finalitat practicar i gaudir de les diferents disciplines esportives relacionades amb la mar, el seu entorn terrestre i el medi aquàtic i fomentar la integració de les persones amb discapacitat dels col·lectius UPAPSA i COCEMFE de la província d’Alacant.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, María José Rodríguez ha destacat “l’èxit de la primera edició que vam fer l’any passat i que ens ha dut a reeditar una iniciativa meravellosa que apropa la platja i l’esport a moltíssimes persones i fomenta la integració d’aquestes, un compromís ferm de la nostra universitat amb la construcció d'una societat millor, que forma part del projecte de voluntariat de la Universitat d'Alacant, Contigo+UA"

Les platges de l’Almadrava, l’Albufereta i les instal·lacions del Club Nàutic Costa Blanca seran l’escenari, el pròxim dissabte entre les 10 i les 14 hores, d’aquesta segona edició de “la Mar Solidària” en què 700 participants dels col·lectius d’UPAPSA i COCEMFE gaudiran de nou disciplines esportives diferents. Juan José Rodes, coordinador de l’activitat ha assenyalat que “cadascuna de les activitats té instructors federats, voluntaris qualificats i personal sanitari de diferents associacions amb experiència en organització d’esdeveniments amb persones amb discapacitat”.

Els participants tindran l’oportunitat de participar en diferents disciplines esportives com bateig de busseig, busseig adaptat o neteja del fons marí a càrrec d’ASUA, rem i piragua i vela lleugera a càrrec del CN Costa Blanca, pàdel surf, a càrrec de República SUP, marxa nòrdica, a càrrec del Club Marcha Nórdica de Alicante, rugbi a càrrec del Club de Rugby Alicante, futbol platja, a càrrec de la secció paralímpica de l’Hèrcules, vòlei de platja, a càrrec del Club de Voley San Vicente i travessia nadant, a càrrec dels clubs RC/ i Manatíes.

De forma paral·lela, en les instal·lacions del Club Nàutic Costa Blanca hi haurà activitats d’animació per als acompanyants i els assistents, amb música, balls de zumba o espectacles de màgia.

El director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Borja Franjul, també ha participat en la roda de premsa i ha expressat el suport del seu departament a iniciatives com aquesta “que treballen clarament per la integració de les persones i, en definitiva, per a fer un món millor”.

Per la seua part, la gerent d’UPAPSA, Mari Luz Arbolí i el president de COCEMFE, Francisco Rey, han assegurat que “iniciatives com aquesta serveixen per a integrar i construir una societat més amable i solidària. Estem molt agraïts per aquest projecte, l’any passat va ser un èxit i aquest any també ho serà”.

 

Més informació

Reproducir
Reproducir

Declaraciones de

María José Rodríguez

Declaraciones de

Juan José Rodes

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464