Saltar apartados

Manuel Palomar inaugura el 21è Congrés de Tecnologies de la Traducció a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. 28 de maig de 2018

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, ha inaugurat aquest matí la 21a edició del Congrés Anual de l’Associació Europea de Traducció Automàtica (European Association for Machine Translation, EAMT). Acompanyat per Pedro Pernías, director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat Valenciana; Marina Campello, representant del Patronat Municipal de Turisme i Platges d’Alacant; i Mikel Forcada, president d’EAMT, el rector ha destacat que el Congrés té lloc en un dels millors llocs, ja que la UA és molt activa en traducció automàtica, i una mostra d’això és el grup d’investigació Transducens.

Sobre Transducens ha parlat el professor Mikel L. Forcada, president de l’associació organitzadora, i ha recordat el treball en tecnologies de la traducció d’aquest equip, com també el fet que és l’equip responsable d’un dels primers traductors espanyol-català en Internet, interNOSTRUM, i del llançament i desenvolupament d’una de les plataformes de programari principals per a la traducció automàtica usada a tot el món, Apertium.

Per la seua banda, Pedro Pernías ha assenyalat la importància que el sector tecnològic té i ha destacat el suport de la Generalitat Valenciana amb les empreses tecnològiques.

Marina Campello ha fet un recorregut per tots els atractius d’Alacant i les seues comarques, com un lloc de destinació turística.

Fins al 30 de maig de 2018 a la sala d’actes Alfredo Orts de la Universitat d’Alacant els cent trenta inscrits participaran en les activitats del programa científic.

 

Congrés_traduccion1
Congrés_traduccion2
Congrés_traduccion3

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464