Saltar apartados

Antoni Miró protagonitza el primer portal de la Biblioteca Virtual de la UA dedicat a un artista plàstic

Dimarts va ser presentat el nou recurs que permet conéixer i reflexionar entorn de l’obra de l’artista alcoià i de l’art contemporani en general

 

Alacant. Dimecres, 9 maig de 2018

La Seu Universitària d’Alacant es va vestir de gala anit per a acollir la presentació del primer portal de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes de la Universitat d’Alacant dedicat a un artista plàstic, l’alcoià Antoni Miró. Un acte que va presidir el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i que va comptar amb la presència de l’alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, a més del mateix artista i el regidor de cultura alcoià, Raül Llopis, el vicerector d’Estudis, Enrique Herrero, la vicerectora d’Investigació i Transferència el Coneixement, Amparo Navarro, i el gerent de la UA, Rafael Pla. També hi van participar el director acadèmic de la Biblioteca Virtual, Jesús Pradells, i el director de la Càtedra Antoni Miró, Armando Alberola. L’acte el va conduir el vicerector de Cultura, Carles Cortés.

El portal dedicat a Antoni Miró és el primer que la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dedica a un artista plàstic, la vida del qual, com va destacar el rector «transcorre paral·lela als fets històrics del nostre país. Testimoni de primera mà de tots els avatars que hem tingut en les últimes dècades».

En el nou portal «no solament es mostrarà el seu art, sinó que obrim finestres per a la seua reflexió, per a la seua recerca i per a conèixer la repercussió que l’art contemporani té entre els ciutadans». Palomar també va apuntar la «qualitat artística d’Antoni Miró. Una diversitat de formats i de tècniques al llarg de la seua obra, però amb un punt en comú: la càrrega social i la voluntat de denúncia contra l’opressió i en defensa de la llibertat».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464