Saltar apartados

Comencen les II Jornades Llacunes de Torrevella i la Mata

Cinc sessions per a reflexionar sobre les possibilitats del parc natural, en unes jornades organitzades per la Seu Universitària de la UA a Torrevella, l’Ajuntament i Ars Creatio 

 

 

Alacant. Dimecres, 9 de maig de 2018

La segona edició de les jornades Llacunes de Torrevella i la Mata: Paisatge Cultural, Història i Patrimoni, organitzades per l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta, la Regidoria de Medi Ambient i Turisme, la Seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella i Ars Creatio, començaran divendres vinent, 11 de maig, a les instal·lacions de l’Ajuntament de Torrevella a la Mata. Les jornades tractaran durant el mes de maig les oportunitats que ofereix el parc natural en diferents àmbits. Al llarg de cinc jornades es desenvoluparan activitats de naturalesa diferent per a posar en valor el parc natural des d’una perspectiva multidisciplinària que integre les àrees mediambiental, cultural i històrica.

La jornada inaugural tindrà lloc el divendres 11 de maig a les 20 hores a l’Ajuntament de Torrevella a la Mata, amb José Luis Simón, professor de la Universitat d’Alacant, que impartirà la conferencia «Patrimonio en el siglo XXI: retos y posibilidades de un pasado singular en el entorno de las Lagunas de La Mata y Torrevieja».

El divendres 18 de maig Catalina Hueso, d’Ipaisal (Institut del Patrimoni i els Paisatges de la Sal, entitat que treballa en favor de la investigació, revaloració i difusió del patrimoni cultural, natural i humà de la sal i els seus paisatges, tant a Espanya com a l’estranger), oferirà la conferència «La puesta en valor de las salinas como herramienta para un desarrollo local sostenible». El divendres 25 de maig, Francisco David Lucha, d’Oxytours, centrarà la seua intervenció en «Del patrimonio ambiental al recurso turístico sostenible: Interpretando el medio natural de la provincia de Alicante».

A més d’aquestes tres conferències, el programa inclou dues visites teatralitzades a les llacunes, els dissabtes 12 i 19 a les 10 hores, a càrrec d’Ars Creatio. En aquestes visites s’explicarà, a través de personatges històrics, l’evolució de les llacunes com a salines amb les intervencions de l’home al llarg del temps, que van permetre el naixement i desenvolupament econòmic de Torrevella i que van culminar en la seua actual configuració i funcionament. Els canvis han fet possible l’existència de dues làmines permanents d’aigua, avui reconegudes i protegides com a parc natural. Hi intervindran sis actors, el professor i historiador local Mariano Galant i l’enginyer de mines i fill de l’últim administrador de les salines de Torrevella, Pedro Gómez Mateo.

Inscripcions

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464