Saltar apartados

L'Aula de Dansa de la UA presenta "La última cena", una obra inspirada en el quadre de Leonardo da Vinci

 

Paranimf_ultima_cena1Alacant. Dilluns, 7 de març de 2018

L’Aula de Dansa de la Universitat d’Alacant presenta demà dimarts, 8 de maig, a les 20 hores, en el Paranimf de la UA, la seua nova creació, La última cena, una obra dirigida per Carlos Peñalver que mostra com la famosa obra de Leonardo da Vinci es converteix en espectacle de dansa contemporània. L’entrada serà amb invitació en el MIC (Informació Cultural Museu Universitat d’Alacant) i el PIC (Informació Servei de Cultura).

Amb aquesta obra de dansa, Peñalver presenta una nova forma de veure la famosa pintura de Leonardo da Vinci, mantenint la mateixa situació i trama, però actualitzant-ne el contingut i la manera de veure la història. «Quan la bondat s’enfronta a la traïció, quan tots som un i un som tots, potser és l’última vegada que ens trobem. Ací el principi del final... Ací el principi del tot...».

Peñalver explica que «la motivació de triar aquesta obra apareix en descobrir la quantitat de situacions que succeeixen en una mateixa imatge, que permeten investigar i explotar totes les cruïlles que Leonardo proposa en una mateixa composició i proposar com a repte la interpretació d’un quadre a través de la dansa contemporània. D’altra banda, no es tracta de reproduir l’obra d’una manera merament mitològica, sinó a través del magnífic estudi que Leonardo va fer del color, la perspectiva, la geometria, la fuga, l’anatomia, la seua obsessió per reproduir models reals, l’escenari, la triangulació de les figures i la seua la gran diversitat, moviment i contrast, la importància de les mans i els peus… intentant reinterpretar d’aquesta manera les idees des de la pintura renaixentista fins al moviment i conceptes de la dansa contemporània».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464