Saltar apartados

La persona i el maltractament animal protagonitzen la divuitena edició de la Mostra d'Humor Social de la UA

L’exposició s’obri al públic demà, 8 de maig, en una edició que concedirà el premi Notario del Humor al dibuixant Enric Arenós Cortés, "Quique"

 

Alacant. Dilluns 7 de maig de 2018

La Jornada d’Humor Social de la UA arriba a la divuitena edició amb l’obertura demà dimarts, 8 de maig, de l’exposició «La persona i l’animal, relaciones perilloses», una mostra que estarà oberta al públic fins al 15 de juny a la Sala Trànsit, aulari II, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO-Espanya).

Encara que la mostra estarà oberta al públic a partir de demà dimarts, l’acte central d’aquestes XVIII Jornades d’Humor Social de la UA tindrà lloc divendres, 11 de maig, a les 13 hores, a la sala d’actes de l’aulari II, amb una taula redona i el lliurament del Premi Notario del Humor de la UA, que enguany ha obtingut el dibuixant Enric Arenós, Quique.

Prop d’un centenar de dibuixos de quaranta-dos autors nacionals i internacionals han sigut elegits per a donar forma a l’exposició. L’humorista gràfic Enrique Pérez, comissari de la mostra, detalla que els dibuixos triats per a aquesta nova mostra d’Humor Social «ofereixen una mirada reflexiva dels seus autors sobre els abusos i excessos del maltractament animal, mostrant imatges impressionants, però en clau d’humor».

Juli Sanchis, vicepresident de FECO-Espanya, afegeix que «l’exposició no solament se centra en els bous. Hi ha altres celebracions en què es maltracten els animals, com el tir i arrossegament, que es practica en algunes localitats valencianes, La Baixada del Corb a Mancor de la Vall, La Fiesta de la Cabra a Manganeses de Polvorosa, La Pava a Cazalilla, sense comptar la quantitat de mascotes que s’abandonen perquè els propietaris se’n cansen, o els gossos – principalment llebrers- abandonats per caçadors. Per no parlar dels animals que consumim, produïts de manera industrial, en recintes estrets amb la finalitat d’aconseguir una carn més tendra i que es degollen o s’electrocuten en cadena».

En l’exposició d’aquest any s’exposen obres de dibuixants com Madrigal, Almarza, Elena Ospina, X. Marín i Ortuño, Vicent Ivars i Enrique Pérez, entre d’altres.

 

Enric Arenós Cortés, «Quique»

L’humorista gràfic Enric Arenós Cortés, Quique, (Vila-real, 1941), després de publicar vinyetes humorístiques en diverses publicacions (entre les quals Jaimito, amb la firma Arenós), es va iniciar professionalment en la revista Valencia Cultural el 1960, per a continuar després en Signo, de Madrid des del 1963, anys en els quals va seguir un curs d’humorista que impartia el pare de Zipi i Zape, Escobar, i va adoptar el pseudònim de Quique, que utilitzaria al llarg de tota la seua trajectòria.

Arenós ha publicat 29.000 vinyetes en més de cent revistes i diaris. Mostra el seu art en el diari Mediterráneo, de Castelló. Ha rebut els premis Saló d’Humor de Ciutadella (1971) i Olimpíada Internacional de l’Humor de València (1972), ha sigut guanyador del Premi Mingote i també ha obtingut la distinció al Mèrit Cultural, concedit per la Generalitat Valenciana l’octubre de 2017. La seua obra ha sigut seleccionada en concursos internacionals d’humor de Canadà, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Bulgària... Autor de llibres com Sin censura eclesiástica, Sálvese quien pueda, Castellón, Pobres ricos, Tico el agnóstico, De Norte a Sur, La escuela vista con humor, i Quique, 60 anys dibuixant humor. Arenós mostra el seu mestratge en el dibuix, convertint-se en còmplice del lector, i compartint amb Mingote, el seu model, el concepte de l’humor.

 

Cartel_Humor_Social2018 Mesa_Redonda_HumorSocial

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464