Saltar apartados

La serra de Crevillent protagonista del "Geolodia 2018" organitzat per la Universitat d'Alacant

El pròxim diumenge 13 de maig, aproximadament 1.200 participants descobriran en 11 quilòmetres de recorregut els secrets més interessants de la història geològica d’aquest paratge

 

Geolodia18aAlacant. Dijous, 10 de maig de 2018

Una de les activitats de divulgació principals indispensable per als amants del patrimoni natural alacantí, el Geolodia, arriba fins a la serra de Crevillent aquest diumenge 13 de maig de 2018. Amb deu edicions a l’esquena i més de 15.000 participants, aquesta nova edició tindrà un itinerari circular de quasi 11 quilòmetres de longitud i un desnivell de pujada d’uns 400 metres, que descobrirà algunes de les pàgines més interessants de la història geològica de la província.

Organitzat pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Crevillent, els 1.200 assistents podran conèixer a partir d’itineraris didàctics guiats per monitors com s’ha format aquesta serra i l’evolució d’aquesta en l’actualitat. Veuran in situ les restes fòssils d’ammonits, belemnits, crinoïdeus o braquiòpodes que van viure en l’antic mar de Tethys; microfòssils de petits vertebrats i microfòssils marins que permeten determinar, amb una bona resolució, l’edat de les roques de l’entorn de Crevillent; i comprendran el funcionament de l’aqüífer càrstic d’aquest paratge. A més, aprendran el funcionament d’una de les falles més importants del país, que té el nom de la població de Crevillent, que va funcionar com un límit de plaques tectòniques.

Durant el recorregut, els participants també visitaran el jaciment arqueològic de Penya Negra, o els extraordinaris i singulars qanats que els andalusins van construir fa diversos segles per a conduir l’aigua des de l’aqüífer fins a Crevillent.

Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la necessitat de protegir i divulgar el patrimoni i integrar la geologia, el patrimoni arqueològic, etnològic, els usos tradicionals i el patrimoni natural i mediambiental per a comprendre els valors de la serra de Crevillent.

Aquesta edició comptarà amb al voltant de 100 professionals i estudiants de l’àmbit de la Geologia, Enginyeria Geològica, Arqueologia i Humanitats procedents de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament de Crevillent i altres administracions vinculades a l’activitat. Aquests monitors es repartiran per equips per a explicar la serra de Crevillent en diferents punts i parades.

L’eixida està prevista des de les 8 fins a les 10:30 hores en el punt d’acollida dels participants: l’aparcament de la part més alta de la Rambla, al costat de les instal·lacions esportives.

 

Geolodia

Aquesta activitat, de caràcter gratuït, sorgeix l’any 2005 gràcies a una iniciativa de la Universitat de Saragossa i de la Fundació “Dinópolis”. A partir de l’any 2008 té lloc a la província d’Alacant i més tard, el 2011, s’inicia a nivell nacional convocada per la Societat Geològica d’Espanya, l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra, i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya.

 

Més informació

 

Edició anterior:

Amb el cartell de complet, l’illa de Tabarca acollirà enguany el "Geolodia" organitzat per la Universitat d’Alacant

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464