Saltar apartados

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant acull la IV Edició d'Educant per a Emprendre

Dissabte que ve, 12 de maig, se celebrarà aquesta trobada, promoguda pel Moviment LaOla, per a compartir i divulgar experiències de l’àmbit educatiu

La trobada reunirà experts en innovació, emprenedoria i investigació educativa

Educant_emprendre


Alacant. Dimecres, 9 de maig de 2018

La ciutat d’Alacant es convertirà en seu de la innovació educativa dissabte vinent, 12 de maig, data en la qual acull la IV Edició de la Trobada Nacional «Educant per a emprendre; emprenent per a educar» que promou l’Associació Moviment LaOla. La cita tindrà lloc a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), de 9 a 20 hores, i aplegarà  experts en innovació, emprenedoria i investigació educativa. 

La trobada s’adreça a un ampli espectre de públic, entre pares i mares, docents, terapeutes, estudiants, professionals de la psicologia, pedagogia, treball social, o qualsevol altra disciplina que desenvolupe la seua tasca amb menors o que treballen per l’escola inclusiva, i obri la porta a la responsabilitat social de les petites empreses. La presidenta de l’Associació Moviment LaOla, Lola Rizo, explica que «és un punt de trobada per a compartir i divulgar experiències de l’àmbit educatiu i intercanviar coneixement sobre els avanços que es produeixen en aquest camp i en altres disciplines relacionades amb l’aprenentatge i l’emprenedoria». És la primera vegada que aquesta trobada arriba a la Comunitat Valenciana, després de tres edicions anteriors a Cartagena i Múrcia. 

El programa el configuren nou ponents de prestigi reconegut entre docents, artistes, esportistes, emprenedors, terapeutes o personal investigador i científic, procedents de Madrid, Múrcia, Comunitat Valenciana, o Castella i Lleó. Entre ells hi ha el mestre Manu Velasco, bloguer guardonat internacionalment, Ambaixador del Talent de la Fundació Promet, i recentment triat segon millor docent d’Espanya. També l’experta en dades massives i intel·ligència artificial, Nuria Oliver, que defensa la introducció del pensament computacional com a assignatura curricular i d’activitats de reforç d’habilitats de les intel·ligències social i emocional a l’escola, totes dues per a dotar les pròximes generacions de les eines necessàries per a ser contribuents actius en la societat del demà, i per a reduir la bretxa de gènere en l’accés a les carreres tecnològiques. El programa es complementa amb altres professionals i investigadors en pedagogia terapèutica com Ángel Hisado, professors de música, com Antonio Domingo o Jorge Alborch, o el psicopedagog i innovador educatiu, Javier Herrero, artífex de l’escola Ojo de Agua.

S’hi tractaran diverses temàtiques com els mètodes d’ensenyament musical, l’art, esport amb valors, computació en les aules, pedagogia terapèutica, autisme, exemples d’emprenedors o casos pràctics d’innovació educativa.

Col·laboren amb aquesta iniciativa, a més de la Seu Universitària, l’empresa iberoamericana de referència en responsabilitat social i sostenibilitat, Corresponsables; les associacions APSA, Fundació Juan Perán Pikolinos, Síndrome Noonan Comunitat Valenciana, Concapa i l’Escola Superior d’Arquitectura de la UA; i una trentena d’empreses, entre les quals Grupo Comunicating, IdWeb, RSCreativa, Level UP, Incore, Qapta, Educar con Ilusió, Carácter, Dojo, Santias, Publicación, Smart & Fun, MAÇA Grupo Carnicería Hermanos Albert.

 

PROGRAMA 

9:15 Presentació de l’esdeveniment.

9:30 Vanesa Arenas. Ex olímpica. Tècnic Nacional Selecció Judo cadet. Fundadora i directora de Judo Club Castalla. Ponència «Educando en valores mediante el judo».

10:15 Miguel Navarro. Enginyer de Camins i MBA. Empresari i formador. Apassionat pel creixement de les persones. Ponència «Peque, ¿qué quieres ser de mayor?».

11:00 PAUSA 

11:30 Jorge Alborch. Professor de piano. Cofundador d’Escola Crescendo. Ponència «Método Suzuki, educación a través del instrumento»

12:15 Ángel Hisado. Pedagogia Terapèutica. Fundació ADEMO.Ponència «Autismo: cuando vivir es sobrevivir»

13:00 Javier Herrero. Innovador educatiu al servei de l’ecosistema. Ujo de Agua- Ambiente Educativo. Ponència «¿Cuál es el propósito de tu vida, aquí, en la Tierra?»

13:45 DESCANS DINAR

16:00 Nuria Oliver. Experta en intel·ligència artificial, doctorada pel MIT. Directora de
Ciències de Dades en Vodafone, Chief Data Scientist en Data-Pop Alliance i Assessora Científica del Vodafone Institute. Portaveu del Grup de Savis en Intel·ligència Artificial per a Assessorar el Govern en Dades Massives i Intel·ligència Artificial. Ponència «Tecnología, informática, ingeniería... ¿Dónde están las niñas y las adolescentes?»

16:45 Ramón García. Coach Esportiu i de Salut. Ponència «Emprender con energia»

17:30 Homenatge al llegendari professor d’anglès Juan Carrión. Va inspirar la pel·lícula Vivir es fácil con los ojos cerrados de David Trueba. Va aconseguir que els Beatles inclogueren en els seus àlbums les lletres de les seues cançons, després de reunir-se amb Lennon a Almeria el 1966. Tota una vida dedicada a ensenyar anglès en la seua acadèmia fins passats els noranta anys. El 2015 va ser ponent en la II Edició d’Educant per a Emprendre. El 2017 moria als noranta-tres anys.

17:45 PAUSA 

18:15 Manu Velasco. Mestre amb els peus a terra i el cap a les estrelles. Blogger. Ambaixador del Talent de la Fundació Promet. Segon millor docent d’Espanya el 2017. Ponència «Los alumnos son superherois»

19:00 Antonio Domingo. Luthier educatiu. Ponència «La música como asignatura troncal»

20.00 CLAUSURA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464