Saltar apartados

La UA lliura demà el Premi Notario del Humor a Enric Arenós, "Quique"

Els premis formen part de la XVIII Mostra d’Humor Social, que enguany dedica la seua exposició al maltractament animal

Taula_Redona_QuiqueAlacant. Dijous 10 de maig de 2018

La Jornada d’Humor Social de la UA arriba a la divuitena edició amb l’exposició «La persona i l’animal, relacions perilloses», una mostra que estarà oberta al públic fins al 15 de juny, a la Sala Trànsit, aulari II, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO-Espanya).

L’acte central d’aquestes XVIII Jornades d’Humor Social de la UA tindrà lloc demà divendres, 11 de maig, a les 13 hores, a la sala d’actes de l’aulari II, amb una taula redona i el lliurament del Premi Notario del Humor de la UA, que enguany rebrà Enric Arenós, Quique, veterà humorista gràfic del diari Mediterráneo.

Enric Arenós, “Quique”

L’humorista gràfic Enric Arenós, Quique (Vila-real, 1941), després de publicar vinyetes humorístiques en diverses publicacions (entre les quals Jaimito, amb la signatura Arenós), es va iniciar professionalment en la revista Valencia Cultural el 1960, per a continuar després en Signo, de Madrid, des del 1963, anys en els quals va seguir un curs d’humorista que impartia el pare de Zipi i Zape, Escobar, i va adoptar el pseudònim Quique, que utilitzaria al llarg de tota la seua trajectòria.

Arenós ha publicat 29.000 vinyetes en més de cent revistes i diaris. Ha obtingut els premis Saló d’Humor de Ciutadella (1971) i Olimpíada Internacional de l’Humor de València (1972), ha sigut guanyador del Premi Mingote i també ha obtingut la distinció al Mèrit Cultural concedida per la Generalitat Valenciana l’octubre de 2017. La seua obra ha sigut seleccionada en concursos internacionals d’humor del Canadà, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Bulgària, etc. És autor de llibres com Sin censura eclesiástica, Sálvese quien pueda, Castellón, Pobres ricos, Tico el agnóstico, De Norte a Sur, La escuela vista con humor i Quique, 60 anys dibuixant humor. Arenós mostra el seu mestratge en el dibuix, es converteix en còmplice del lector i defineix el seu humor prenent Mingote com a model.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464