Saltar apartados

La Universitat d'Alacant planteja un canvi en la metodologia docent basat en la robòtica educativa

En el marc del projecte europeu EUROBOTIQUE, demà es presenta el producte intel·lectual “Curs de formació sobre la metodologia Aprenentatge Basat en Projectes”

 

Alacant. Dimarts, 8 de maig de 2018

Des de l’any 2016, l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat d’Alacant participa en el projecte EUROBOTIQUE amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge col·laboratiu europeu per a l’adquisició de competències mitjançant robots. Per a aconseguir-ho, des del projecte, plantegen canviar l’esquema pedagògic tradicional i substituir-lo per una metodologia que enfortisca els processos d’ensenyament-aprenentatge a través de l’ús de prototips robòtics i programes especialitzats amb finalitats pedagògiques.

Després de diverses accions per a acostar el món de la robòtica a futurs professionals i incentivar la participació de l’alumnat en estudis tecnològics, demà, dimecres 9 de maig del 2018 a l’IES Torrellano, professors de la Universitat d’Alacant impartiran la xarrada-presentació del producte intel·lectual “Curso de formación sobre la metodología Aprendizaje Basado en Proyectos”.

Fonamentada en l’axioma “aprendre fent” en el qual el coneixement s’adquireix com a conseqüència de l’acció, la metodologia ABP està orientada a professors, pares i estudiants. Eminentment pràctic i interactiu, el curs, elaborat en espanyol, anglès, francès i italià, proposa una sèrie d’activitats que fan plantejar, amb menys incertesa, el disseny de cursos seguint l’enfocament d’ABP.

Aquesta acció s’emmarca en la Setmana de difusió del projecte Erasmus+ EUROBOTIQUE en la qual fins a l’11 de maig es faran accions, tallers i cursos múltiples en col·laboració amb el CEFIRE d’Elx.

Projecte EUROBOTIQUE

Cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, el projecte EUROBOTIQUE té com a centre coordinador del projecte, a més de la UA, l’IES de Torrellano, el Lycée Ozenne de Tolosa de Llenguadoc (França) i IIS CASELLI de Siena (Itàlia). Concretament, els departaments de Tecnologia Informàtica i Computació (DTIC) i de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial (DCCIA) de la UA col·laboren amb una àmplia experiència acreditada en docència i investigació en el món de la robòtica.

Notícies relacionades

Coreografies complexes i ben coordinades en la I Competició de Robòtica del projecte EUROBOTIQUE

Batalla de robots amb molt de ritme

El futur és dels robots i s’ensenya a la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant cerca la participació de les alumnes en estudis tecnològics

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464