Saltar apartados

50 alumnes d'ESO visiten els laboratoris d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant

 

Visita_AlumnasESO_1a

 

Alacant. Divendres, 9 de març de 2018

La setmana passada 50 xiquetes de segon d’ESO del Col·legi Altozano van visitar els laboratoris del Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant. Una acció que té un clar objectiu ja que, com destaquen des del Departament de la UA, “les titulacions d’Enginyeria Civil i Enginyeria de Camins, Canals i Ports donen accés a professions on el nombre de dones que les desenvolupen és tradicionalment molt més reduït que el d’homes, encara que any rere any aquest nombre s’incrementa".

Amb la recepció que va tenir lloc a la UA, les estudiants van poder conèixer a peu de laboratori els riscos que poden aparèixer en un centre on hi ha maquinària per a assajos de grans dimensions, i també les mesures de seguretat de treball, l’ús de jupetins reflectors i cascos. Així mateix, van assistir a una xarrada informativa i a una projecció d’un vídeo sobre les diferents activitats que poden fer les enginyeres i els enginyers en matèria d’Enginyeria Hidràulica, Estructural, Geotècnica, Trànsit, etc.

Durant el recorregut, les futures professionals van fer una sèrie d’assajos destructius sobre provetes de formigó i bigues per a entendre els conceptes de tensió i força i, en els laboratoris d’Enginyeria Hidràulica, van fer experiments en un canal per a avaluar el concepte de velocitat. D’igual forma, professorat de la UA els va explicar alguns conceptes de depuració d’aigües per a finalment fer una pràctica sobre l’ompliment d’aqüífers naturals.

En la tercera part del matí, les alumnes es van dirigir als laboratoris d’Enginyeria del Terreny per a conèixer alguns minerals i veure’n la resistència i la durabilitat mitjançant diverses pràctiques. Per a finalitzar, de tornada a la nau pesada, van fer un exercici de lliscament relacionada amb Enginyeria del Trànsit i van tractar com l’ús de drons permet fer aixecaments gràfics, seguiment del trànsit i fotografies per a gestionar infraestructures.

 

Visita_AlumnasESO_2 Visita_AlumnasESO_3

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464