Saltar apartados

El cicle de conferències La Gastronomia a les Seus arriba a Villena

 

Jornades_Gastronomia_VillenaAlacant. Dilluns, 5 de març de 2018

La Seu de la UA a Villena presenta el cicle de conferències La Gastronomia a les Seus, una trobada que se celebrarà els dies 7, 14 i 21 de març i 11 i 18 d'abril, a partir de les 20.00 hores, al Camv-Casino Villenense (c/ Corredera, 25).

La Gastronomia a les Seus és una iniciativa del Secretariat de Seus de la Universitat d'Alacant que té com a objectiu posar en valor, a través d'experts en diverses matèries, la nostra manera d'alimentar-nos fent un recorregut pels moments més remarcables de la història de l'alimentació des del descobriment del foc fins a l'actualitat.

Les conferències, segons explica María Ángeles Alonso, coordinadora acadèmica de la Seu Universitària de Villena, es recolzen en els nostres costums culinaris, en els productes, en la indústria agroalimentària i els espais arqueològics que hi estan relacionats. «Al mateix temps que descobrim el perquè dels nostres hàbits alimentaris i la dieta mediterrània, ens endinsarem en la història de les civilitzacions que van habitar els nostres pobles i ciutats».

El cicle començarà aquest dimecres 7 de març amb la conferència «La cocina tradicional, la cocina de nuestras abuelas» a càrrec de Josefina Jiménez i Antonio Javier Pagán, xefs del restaurant La Teja Azul.

El 14 de març serà el torn de l'enòleg Rafael Poveda, que ens parlarà del mític vi fondellol, «una joia enològica».

«Marketing práctico aplicado a negocios» és la conferència programada per al 21 de març, a càrrec de Mariano Torres, director del Sant Comunicació.

Mario Martínez Azorín, professor de Botànica de la UA, oferirà l'11 d'abril la xarrada «La despensa verde. Hierbas utilizadas en nuestra cocina».

El cicle acabarà el 18 d'abril amb la presentació del lliure Gastronomía alicantina, a càrrec de Josep Bernabeu-Mestre, catedràtic d'Història de la Ciència de la UA i director de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

Els cicles de conferències de La Gastronomia a les Seus formen part de la línia d'actuacions que la Universitat d'Alacant desenvolupa dins del marc del sector de la gastronomia, com la creació del grau de Gastronomia i Arts Culinàries que la UA posarà en marxa enguany.

La inscripció és gratuïta en aquest formulari (obert fins al 7 de març).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464