Saltar apartados

El pintor Juan Ugalde en Veus des de l'Art

Ugalde tractarà el tema del canvi climàtic amb la conferència “Frogs first” (‘Primer les granotes’) i el taller “Idees i esbossos contra el canvi climàtic” en el cicle Veus des de l’Art

 

Alacant, 7 de març de 2018

El cicle Veus des de l’Art comptarà aquesta setmana amb el pintor basc Juan Ugalde, que oferirà el divendres 9 de març, a les 20 hores, en el Palau de la Música de Torrevella, la conferència «Frogs first» (‘Primer les granotes’), xarrada durant la qual comentarà els seus últims treballs, tant individuals com en col·laboració amb altres artistes sobre el tema del canvi climàtic.

El títol «Frogs first» fa referència a la gran quantitat de granotes que han anat desapareixent els darrers anys i també està relacionat amb una peça que el pintor va presentar recentment en els aparadors del carrer Preciados d’El Corte Inglés de Madrid i en l’última edició d’ARCO durant el mes de febrer passat.

Com a ampliació pràctica de la conferència, Ugalde, a més, impartirà el taller «Idees i esbossos contra el canvi climàtic», en el qual es realitzaran esbossos, dibuixos, projectes o simples reflexions entorn del tema del canvi climàtic. El taller, que consta de dues sessions, tindrà lloc al Centre Cultural Virgen del Carmen (carrer del Mar, 28). La primera sessió serà el dissabte 10 de març, a partir de les 16 hores, i la segona sessió, el diumenge 11, a partir de les 10 hores.

Les dues activitats formen part de la programació del cicle Veus des de l’Art, organitzat per la Seu Universitària de la UA i l’Institut Municipal Joaquín Chapaprieta de l’Ajuntament de Torrevella. La conferència i el taller són gratuïts, amb inscripció prèvia  en http://torreviejaua.eventbrite.es/Juan Ugalde, que realitza el seu treball entre Berlín i El Escorial, va començar la seua trajectòria artística al començament dels anys vuitanta. El 1986 es va traslladar a Nova York, on s’estaria fins al 1989. Al seu retorn va formar, juntament amb l’artista Patricia Gadea i el poeta Dionisio Canyes, entre altres, el col·lectiu Strujenbank, que va durar fins al 1992. A partir de llavors reprèn el seu treball en solitari, barrejant fotografia, pintura i collage, treballs en els quals es percep la desolació intensa, utilitzant temes com la contaminació, la vida en les barraques o l’especulació urbanística.

Innombrables exposicions avalen el treball d’aquest artista i la seua obra està repartida en diversos museus i fundacions, com el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Museu Espanyol d’Art Contemporani, Fundació Marcelino Botín, Banc d’Espanya, etc.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464