Saltar apartados

La UA celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb una excursió pels naixements, molins i salts d'aigua a l'entorn de Sella

 

Hidrogeodia_cartellAlacant. Divendres, 9 de març de 2018

Una excursió pels naixements, molins i salts d’aigua a l’entorn de la localitat de Sella és l’activitat que han organitzat la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Diputació Provincial d’Alacant, dins de la jornada Hidrogeodia. Aquesta iniciativa s’organitza amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març. L’excursió, que ja ha penjat el cartell de complet, tindrà lloc aquest dissabte 10 de març a partir de les 9.30.

En concret, l’activitat «Sella: fonts, molins i salts d’aigua» està impulsada pel Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient i l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) de la UA, així com pel Departament d’Agroquímica i Medi Ambient de la UMH i l’Àrea de Cicle Hídric de la Diputació Provincial d’Alacant.

Al llarg del recorregut, professors, alumnat i professionals de la Hidrogeologia mostraran el paper que exerceixen les aigües subterrànies en aquest context geogràfic, així com diversos aspectes relacionats amb el seu valor patrimonial, ambiental, sociocultural i la seua contribució al desenvolupament de la regió.

El 22 de març de cada any se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, iniciativa afavorida per Nacions Unides amb l’objectiu de fer conèixer la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics en tot el planeta. La celebració d’aquest dia dóna l’oportunitat de conèixer diferents aspectes relacionats amb l’aigua, així com de poder compartir experiències i problemes associats a aquest recurs.

De nou enguany, el Grup Espanyol de l’Associació Internacional d’Hidrogeòlegs (AIH-GE) promou una jornada divulgativa a escala nacional, associada al Dia Mundial de l’Aigua i centrada principalment en l’aigua subterrània, denominada Hidrogeodia. La jornada consta d’activitats gratuïtes, guiades per hidrogeòlegs i obertes a tot tipus de públic, sense importar els seus coneixements en aquesta matèria. En definitiva, es pretén fer conèixer què són les aigües subterrànies i la seua importància en el desenvolupament i benestar social, així com en el funcionament dels ecosistemes naturals. Així mateix, s’elaborarà una guia divulgativa de l’activitat que es publicarà en la seua pàgina web.

Més informació: Hidrogeodia. Alacant 2018

Notícia relacionada:

La UA celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una excursió pels naixements i aqüeductes de la rambla Salada d’Albatera

 

Hidrogeodia_imagen1

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464