Saltar apartados

La UA demana col·laboració per a donar resposta a successos sospitosos detectats en l'entorn virtual

El grup de divulgació matemàtica de la Universitat d’Alacant, Dimates, se suma al Dia de Pi 2018 amb el joc “La quarta contenció”, inspirat en un “escape room” però virtualAlacant. Dimecres, 7 de març de 2018

En el marc del Dia de Pi 2018, el grup de divulgació matemàtica de la Universitat d’Alacant, Dimates, proposa l’activitat La Quarta Contenció inspirada en un escape room però completament virtual. Oberta a totes les persones interessades, es realitzarà a partir d’una «experiència» creada amb una app de realitat augmentada, denominada Metaverse, i diferents recursos com Google Drive o Google Forms. Durant el joc, els participants hauran de descobrir a què es deuen determinats successos sospitosos que s’han detectat al campus i enviar la informació requerida per a resoldre l’aventura abans del divendres 16 de març.

El dia 14 de març se celebra mundialment el Dia de π. Des de l’any 2017, la Reial Societat Espanyola de Matemàtiques promou un esdeveniment global per al #PiDaySpain anomenat Sense π no sóc res, al qual es poden sumar tots els centres educatius que vulguen. L’any 2018, Dimates es torna a unir a la iniciativa revolucionant el món de les matemàtiques i l’oci ja que en els escape rooms es posen en ús conceptes numèrics per a aconseguir un objectiu que, generalment, és escapar de l’habitació.

La Quarta Contenció, història

Els últims dies s’ha detectat certa activitat anòmala en l’entorn virtual de la UA. En aquest sentit, algunes de les pàgines webs, blogs, etc. reben atacs cibernètics de manera gràfica i la seua autoria sembla estar associada a alguna mena d’agrupació que s’identifica amb les sigles APCE.

El Servei d’Intel·ligència de la Universitat d’Alacant ha interceptat un correu electrònic adreçat a un tal Pietro Pi i firmat per aquesta agrupació. Es tenen indicis de la presència d’aquest individu al campus de la UA i, a més, que va ser durant aquest període de temps quan va llançar l’atac a la web. Aquesta incursió va fer saltar l’alarma i es tem que la important tasca de la comunitat científica, no solament a la universitat, es veja amenaçada.

Aquesta sospita és prou preocupant per a sol·licitar la col·laboració de tota persona que hi vulga ajudar. És urgent seguir les pistes del sospitós, saber per on ha passat, on és, quina és la seua intenció i la seua relació amb l’APCE. A fi de coordinar totes les accions, s’ha aplegat la informació més rellevant en la següent experiència de Metaverse. Qualsevol dada que es considere rellevant ha de ser enviada a través d’aquest formulari.

Joc i matemàtiques

«El joc i les matemàtiques tenen una relació estreta, atès que un joc en el sentit tradicional i una teoria matemàtica es construeixen i resolen de manera semblant», assenyalen des de Dimates. En aquest sentit, l’experiència dels membres del grup de divulgació matemàtica de la Universitat d’Alacant, que té com a objectiu principal la motivació per l’aprenentatge de les matemàtiques per mitjà d’activitats participatives, confirma que la creativitat té una importància extrema a l’hora de proposar activitats que permeten accedir de manera efectiva i eficient a certes audiències.

Més informació 

Notícia relacionada:

Dimates de la UA se suma a la festa mundial del Dia de Pi

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464