Saltar apartados

La UA lliura les credencials a estudiants beneficiaris de les Beques Santander de Mobilitat Internacional

Les ajudes del Banc Santander inclouen enguany 17 beques Iberoamèrica-Santander i 9 de Cooperació Santander-UA

 

Beques_Santander1
Beques_Santander2
Beques_Santander3

 

Alacant. Dijous, 1 de març de 2018

La Universitat d’Alacant ha fet l’acte de lliurament de credencials a estudiants beneficiaris de les Beques Santander, un acte organitzat pel Vicerectorat de Relacions Internacionals, en el qual han participat el vicerector, Juan Llopis, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí; Beatriz Villegas, directora de Santander Universitats, zona Est; i Joaquín Molina, director d’Institucions d’Alacant del Banc Santander. En total s’han fet lliurament de 26 beques; 9 corresponents a la categoria Beques Cooperació Santander, i 17 de Beques Iberoamèrica.

Les beques sufragades pel banc Santander en el seu vessant internacional inclouen les àrees referents a Cooperació al Desenvolupament i Mobilitat. Nou estudiants han rebut enguany les credencials de les Beques Cooperació Santander-UA i, gràcies a aquesta ajuda, estudiants procedents de diversos països iberoamericans (Colòmbia, Perú, Costa Rica, Cuba, Veneçuela i Bolívia) cursen estudis en màsters oficials a la Universitat d’Alacant, durant el curs 2017/2018.

L’acte també ha acollit el lliurament de 17 credencials de les Beques Iberoamèrica Santander 2016/2017 per a estudiants de grau de la UA, que han cursat part dels seus estudis, l’any passat, en diverses universitats iberoamericanes. Aquestes beques tenen una dotació de 3000 euros per cada estudiant. Les destinacions d’aquests estudiants han sigut: 3 a Argentina; 1 a Brasil, 3 a Colòmbia, 6 a Mèxic i 4 a Xile.

Juan Llopis, ha volgut destacar durant la seua intervenció la importància del mecenatge del Banc Santander que, en els 21 anys de col·laboració en Mobilitat Internacional amb la UA (des del 1997) ha destinat un import superior als 350.000 euros.

El vicerector ha cedit la paraula a tres estudiants beneficiaris de les beques, per a conèixer la seua experiència de primera mà. En representació dels seus companys han intervingut els estudiants de la UA, Pedro Guijarro, estudiant d’Infermeria, i Sara García, estudiant d’Enginyeria Civil els quals, gràcies a les beques Iberoamèrica Santander, han cursat sis mesos dels seus estudis de grau a Colòmbia i Mèxic respectivament. Guijarro ha qualificat l’experiència de “única i especial” per “l’enriquiment professional i personal que han obtingut”. Per la seua banda, Sara, ha corroborat les paraules del seu company i ha afegit que la seua estada al Tecnològic de Monterrey li ha permès “plantejar-se i entendre altres formes d’aplicar l’Enginyeria, d’acord amb altres formes de vida i altres realitats”.

El tercer estudiant, Francisco Paz Rocha, està cursant actualment el màster de Turisme de la UA, ha arribat des de Bolívia, gràcies a les beques Cooperació Santander. Igual que els seus companys, ha posat l’accent en l’oportunitat professional i personal que impliquen aquestes beques: “l’aposta per l’educació i pel coneixement és la millor inversió”.

La vicerectora, Mónica Martí, ha assegurat que “els objectius de tots els estudiants s’han complit gràcies al mecenatge de Banc Santander” i Beatriz Villegas, ha afirmat que aquesta col·laboració UA-Santander de més de dues dècades és un exemple que cal seguir pel que fa a les relaciones Empresa-Universitat”.

En l’acte també han estat presents Antonio Galiano, director del Secretariat de Mobilitat de la UA; Reyes González, directora del Secretariat de Cooperació; i José Antonio Díez, director de l’Oficina de la UA del Banc Santander.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464